Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Avui faràs pa. Jordi Morera

portadaAvui us presentem el llibre Avui faràs pa, d’un autor vilanoví que no té per costum escriure llibres, sinó fer pa: Jordi Morera és un Bread Baker 2.0, enamorat del bon pa i forner i emprenedor de “L’espiga D’or”. És la cinquena generació d’aquest forn d’artesania flequera situat al casc antic de Vilanova i la Geltrú.

Llevat, farina i agua: és senzill fer pa a casa. Tant si vols fer els teus primers pans casolans, com si vols perfeccionar les tècniques que ja coneixes, aquest llibre t’ofereix tot el que et cal saber per convertir-te en un forner expert, en un Superforner o, per què no, en un Forner Jedi. Jordi Morera en ha regalat una petita enciclopèdia sobre un dels aliments base de la dieta mediterrània i mundial.

Inclou receptes variades i il•lustracions que exemplifiquen passos i resultats; els trucs i els secrets d’un forner de renom, un Einstein dels forns; tots els detalls sobre el pastat, les farines més adequades, la cocció, les panificadores…

En el seu blog, en Jordi ens convida a llegir-lo: “Obre el llibre, embruta’t dejordi-morera-baker farina, carrega’t d’unes petites dosis de PAciència, i comença a crear salut i plaer amb les teves mans. El significat etimològic de la paraula company és «aquell amb qui comparteixes el pa». Així, doncs, brinda la teva sana bogeria panarra amb els que t’envolten. Desperta els sentits que pensaves tenir adormits. Veure amb les mans, sentir amb la vista, degustar amb l’olfacte… qui sap si l’autèntica revolució espiritual del s. xxi pot començar a la teva cuina?
Totes les primeres vegades són difícils. Però, amb aquest llibre entre mans, el teu primer pa de pagès, la teva primera pizza, o el teu primer motlle de sègol, estan molt més a prop. Serem directes i incisius amb el que necessites saber, tenir i fer, per gaudir d’aquest plaer, tan auster com noble, que és el bon pa artesà. No t’amoïnis; si t’atreveixes a fer cas d’aquest boig forner de Vilanova, podràs arribar a ser tot un forner Jedi. I sí, fer el millor pa del món és possible, especialment perquè l’has fet tu, i, a més de menjar, serà salut.
Si, per contra, ja ets un expert forner casolà o professional, i per a tu jugar amb la farina o amb les masses mare és com un joc de nens, aquest també és el teu llibre. Entre pàgina i pàgina, hi trobaràs apunts i notes de perfeccionament de tècniques, i conceptes més avançats.”
Aquest és el video de la presentació del llibre:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari