Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


30 anys i 300 discos de la mà de RockDeLux

Rockdelux - 30 aniversariCom ja es marca de la casa en la revista especialitzada en música RockDeLux cada vegada que celebra alguna efemèride ho fa de la forma que millor sap: oferint als seus lectors interessants compilacions amb el millor de la música contemporània. En aquesta ocasió la selecció es d’allò més exhaustiva i ofereix els 300 discos imprescindibles del període 1984 – 2014.

Rockdelux va nèixer a Barcelona el 1984 com hereva de les publicacions Rock Espezial i Vibraciones i ha aconseguit fer-se un espai en el panorama referencial de la música que li ha valgut poder sobreviure amb bona salut un període tan crític com el que estem vivint per la cultura en general i en el món de les publicacions periòdiques en particular. El seu contingut és especialitzat i amb una inclinació cap a les noves tendències del pop-rock alternatiu i independent i la música electrònica.

Actualment dirigida per Santi Carrillo i Juan Cervera, la publicació es caracteritza per la qualitat dels seus col·laboradors, entre els quals podem destacar signatures tan rellevants en el món de la música com Kiko Amat, Jordi Bianciotto, Quim Casas o Nando Cruz. Aquesta qualitat li ha valgut ser guardonada durant aquests 30 anys d’existència com a millor revista musical per mitjans especialitzats com Radio 3, la Cadena Ser o el certamen Iberpop.

Rockdelux - 300La selecció de 300 discos, que reuneix en una mateixa llista a artistes nacionals i internacionals, suposa una relació de noms descoberts, recolzats i reivindicats per la revista com Public Enemy, Nick Cave & The Bad Seeds, Van Morrison, My Bloody Valentine, Family, Kanye West, The Cure, Caetano Veloso, Massive Attack, Esplendor Geométrico, Rubén Blades y Seis del Solar, Scott Walker, Animal Collective, Radio Futura, Salif Keita, PJ Harvey, Mala Rodríguez, John Zorn, Los Enemigos, Aphex Twin, Primal Scream i El Guincho.

El número especial 30 aniversari: los 300 discos más importantes del período 1984-2014, a banda d’aquesta selecció, presenta un annex, ordenat alfabèticament, amb altres 200 àlbums imprescindibles, un repàs a les tres dècades d’existència de la revista i una enquesta a diversos músics sobre la seva relació amb la revista i les seves opinions sobre el panorama actual de la música.

Com que això de la música és molt personal, a continuació us oferim els ’10 seleccionats’ per les Biblioteques VNG i que podeu trobar en format CD a les biblioteques de la ciutat, com molts dels altres discos inclosos en aquesta selecció:

  • PortisheadDummy (1994)

Us deixem amb el primer, dels dos programes que faran a RockDeLux, dedicats a aquesta celebració i en el següent enllaç podeu escoltar la playlist que han fet a l’Spotify: RockDeLux – 30 Aniversario

radio_rockdelux

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari