Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Armand Cardona i la literatura: exposició a la biblioteca Cardona Torrandell

Armand Cardona i la literaturaA la biblioteca Armand Cardona Torrandell es pot visitar fins el 10 de gener de 2015 l’exposició Armand Cardona i la literatura. Aquesta mostra pretén fer palesa l’estreta relació que hi ha entre la literatura i la pintura en l’obra de Cardona i la profunda influència que la primera va tenir en ella. Per això s’han seleccionat 19 pintures, quadres, escenografies i fins i tot cartells, que estan directament relacionats amb llibres i textos presents en aquestes obres.

La majoria de llibres que s’inclouen en aquesta exposició es troben dins de la biblioteca personal del pintor que està dipositada a la biblioteca Armand Cardona i són fruit d’algunes de les plomes més representatives de la literatura del segle XX: Salvador Espriu, Charles Baudelaire, Bertolt Brecht, Camilo José Cela, Santiago Rusiñol, Georg Büchner, Gabriel Ferrater, Vladimir Maiakovski, Antonio Machado, Jean Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Pablo Neruda o André Breton entre d’altres.

Les obres exposades també formen part del bagatge cultural del segle passat i de com Cardona captava aquesta influència i la reflectia en la seva obra: Ronda de mort a Sinera, Les flors del mal, La bona persona de Sezuan, Rol de cornudos, L’auca del senyor Esteve, Woyzech, Campos de Castilla, La república del silenci o Djamila Boupacha.

'Armand Cardona i la literatura' a la biblioteca Cardona

Tot plegat permetrà al visitant de l’exposició realitzar un passeig per alguns dels períodes més representatius de la pintura d’Armand Cardona, amb obres que van des de l’any 1964 fins al 1985, i aproximar-se a cicles tan rellevants com el dels Amants, el de les Revolucions, les Mirades, les Numàncies, o les més representatives escenografies.

L’exposició s’emmarca en la voluntat de preservar el llegat i la memòria del pintor Armand Cardona que té per objectiu la Biblioteca que porta el seu nom, i és per aquest motiu que s’organitza aquesta acurada mostra, amb la intenció de retre-li, una vegada més, un particular homenatge.

'Teoria dels cossos' de Gabriel Ferrater

Com a complement a l’exposició també s’organitzen al llarg del mes de novembre tota una sèrie d’activitats:

A l’espai de les Biblioteques VNG a Pinterest podeu veure imatges d’aquesta exposició:

Armand Cardona i la literatura - Pinterest

Més informació: Armand Cardona i la literatura

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari