Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘L’illa del tresor’ de Robert Louis Stevenson

L'illa del tresorDiumenge a la tarda, a les 18:30h, es representa dins la programació de tardor de la Xarxa Vilanova l’obra L’illa del tresor, basada en el llibre de R. L. Stevenson. Una bona oportunitat per apropar-nos a un dels clàssics de la literatura infantil i juvenil de tots els temps.

L’illa del tresor és un dels grans clàssics de la literatura d’aventures i va ser escrita per Stevenson el 1883 (va ser publicada per entregues en la revista infantil Young Folks entre 1881-82 amb el títol The Sea Cook, o Treasure Island).
Narra les aventures de Jim Hawkins, un jove intrèpid, en la seva expedició a la recerca d’un tresor a bord del vaixell la Hispaniola, governat per pirates, entre els quals destaca John Silver.
Aquesta fascinant història de pirates ha estat adaptada en nombroses ocasions a diferents mitjans, tan literaris com cinematogràfics, teatrals i, fins i tot, a videojocs.

robert_louis_stevensonRobert Louis Stevenson va néixer a Edimburg (Escòcia) el 1850. La seva biografia el va influir a l’hora d’escriure les seves obres: els seus pares, el seu país, però sobretot els seus problemes de salut que l’obligarien a viatjar per tot el món, marcarien per sempre la seva literatura.
Amb la finalitat de trobar climes més benignes que milloressin el seu estat de salut, va fer un gran nombre de viatges que, de fet, l’apartarien del seu país natal fins a la seva mort. Una estada a França el va portar a conèixer la seva esposa, Fanny Vandergrif Osbourne, a qui seguiria fins al seu país natal, els Estats Units. Tot aquest bagatge personal es reflectiria en la seva obra que, a banda de L’illa del tresor, va donar grans clàssics de la literatura com Dr. Jekyll i Mr. Hyde, La flecha negra, En los mares del sur o El señor de Balantry.

L'illa del tresor amb VeusVeusAquesta adaptació, de la mà de la Companyia Veus Veus i recomanada per a nens de 6 a 14 anys, comença amb l’arribada de Billy Bones a la posada Admiral Benhow. Aquesta posada és propietat dels pares de Jim Hawkins. El mariner demana a Jim que l’avisi si veu a un home amb una cama de fusta i confia a Jim la importància del cofre que guarda a la seva habitació. Uns dies després mor el mariner i Jim i la seva mare fugen amb les monedes i uns papers que hi ha al cofre. En Jim contacta amb el doctor Livesey i John Trelawney, per explicar-los la història. Dedueixen que els papers són el mapa d’un tresor i decideixen llogar un vaixell i una tripulació per buscar-lo.

A les Biblioteques de VNG podeu trobar un gran nombre d’obres de l’autor:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari