Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


La cámara indiscreta. Tesoros ciematográficos de Magnum Photos

la_camara_indiscreta

L’agència Magnum Photos, que Capa i Cartier-Bresson van fundar el 1947 com la primera cooperativa fotogràfica de la història, és una de les més importants del món. La seva creació va marcar una fita en el desenvolupament del fotoperiodisme en unir els conceptes de reporter i artista.

El llibre La cámara indiscreta. Tesoros ciematográficos de Magnum Photos és el catàleg de l’exposició que es va fer aquest estiu a la Sala Canal de Isabel II de Madrid. Recull al voltant de 116 fotografies preses per 17 fotògrafs de la prestigiosa agència, on immortalitzen moments i escenes dels actors i actrius més famosos de l’època, com Charlton Heston, Elizabeth Taylor o Marilyn Monroe fora dels estudis de rodatge, en les situacions més pintoresques, fent broma, mantenint alguna conversa amb els tècnics i directors, o prenent-se un merescut descans, en molts casos aliens a les càmeres fotogràfiques que els estaven immortalitzant.

Sens dubte la major atracció i interès d’aquestes fotografies està en la possibilitat de veure com es comportaven els famosos actors fora dels estudis de cinema, despullats per uns instants del personatge al qual interpretaven, desconnectats i relaxats, sent ells mateixos i poder ser testimoni dels moments més insòlits i curiosos d’aquests.

Actors i actrius tan coneguts com Elizabeth Taylor, John Wayne, Orson Welles, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe, Gregory Peck, Clarke Gable, James Dean, Katharine Hepburn, Buster Keaton, Montgomery Clift, Dustin Hoffman, Charlton Heston, John Malkovich, Natalie Wood, Romy Schneider o Anthony Perkins retratats mentre rodaven grans films de la història del cinema com El planeta dels simis, Moby Dick, Rebel sense causa, la temptació viu a dalt, l’últim estiu, el Álamo, Candilejas, l’important és estimar, Mort d’un viatjant i diversos títols més.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari