Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


50 anys del naixement de Mafalda

image aniversariSegons el pare de la criatura, Joaquín Salvador Lavado, més conegut com a Quino, Mafalda va néixer el 29 de setembre de 1964 a la revista Primera Plana.

Mafalda segueix sent aquella nena de 6 anys que continua enamorant a milions de persones. Símbol de la llibertat i dels drets dels infants, odia la sopa i no suporta les injustícies, les guerres, la violència o el racisme.

Sovint incomoda amb preguntes als seus pares, als que considera a vegades uns inconformistes. Entre les seves passions trobem a The Beatles, la lluita per la pau, els drets humans i la democràcia.

Lluitadora social incansable i convençuda del progrés social de la dona s’imagina a si mateixa estudiant idiomes i treballant com intèrpret a les Nacions Unides per contribuir a la Pau Mundial i fer d’aquest món un lloc millor on viure.

L’autor feia servir el personatge de Mafalda i el seu entorn per reflexionar sobre la situació del món i les persones que vivim en ell.

Quino va deixar de publicar tires noves de Mafalda el 25 de juny de 1973. Són diverses les aparicions posteriors del personatge, destacant la seva col·laboració en campanyes de defensa de la infància, a favor de l’educació i la democràcia.

Des de 2012, la tira de Mafalda ha arribat al format eBook i a les xarxes socials, amb les comptes de Twitter, Facebook i Pinterest. El personatge té pàgina web pròpia dins la web oficial de Quino: Web oficial de Quino i web oficial de Mafalda. Des de 2013, existeix la primera aplicació oficial de la tira còmica Mafalda, per a Ipad.

Us oferim un vídeo realitzat per TVE amb motiu de l’aniversari

Si voleu saber quines obres de Joaquín Salvador Lavado, Quino, podeu trobar a les biblioteques muncipals de Vilanova i la Geltrú, cliqueu aquí.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari