Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


34è FiMPT: música amb segell original

fimpt_2014Ahir es va donar l’inici a aquesta nova edició del FiMPT que suposa un cert retorn a la tradició del festival, ‘Música amb segell original’ que es caracteritzava per la combinació de música d’arrel i popular amb d’altre més hereva d’aquesta tradició i interpretada per grups més mediàtics com Zebda, Guillamino & The Control Z’s, Yacine o Los Manolos.

Aquesta 34a edició va començar dijous nit amb els “Preludis vora la mar salada”. L’acte, a banda dels parlaments del Ball de Diables de l’Arboç, va comptar amb el duet de Gemma Humet i Adrià Plana que varen ser els encarregats d’interpretar “Passeig del Carme” de Pere Tapias que en els últims anys ha esdevingut l’himne del festival. A més també va tenir lloc l’actuació de La Colònia.

Avui divendres, a banda de diverses activitats al carrer durant la tarda, hi haurà el concert de Guilllamino & The Control Z’s i The Gramophone Allstars Big Band, amb una clara inspiració per la música negra.

Dissabte pren protagonisme la gralla amb Sons de Gralla i l’espectacle Grallaví, a càrrec d’Els Vinardells. A la tarda, la OTCa de Música Llatina, producció pròpia del festival, es presentarà a l’Auditori Eduard Toldrà. L’organització del FIMPT aposta amb fermesa, de cara a posteriors edicions, per aquesta iniciativa que té l’objectiu de promoure el treball i la creació col·lectiva entre músics professionals i estudiants.
El plat fort d’enguany arriba a la nit amb el concert de la mítica formació francesa de rock mestís, Zebda, cap de cartell del festival, que presentarà el seu nou disc “Comme des Cherokees” (Barclay, 2014), publicat el 25 d’agost. A l’escenari, també hi pujaran: Els Manolos, Yacine & The Oriental Groove i UHF Stereo. Durant la mateixa nit, la Bcn Ethnic Band oferirà el seu Concert Íntim fent un repàs de la música tradicional de l’arc mediterrani, al Foment Vilanoví.

Diumenge al matí toca Firasac, una trobada oberta a tots els músics en la que sonen el sac de gemecs i el flabiol-tamborí. Les tradicions musicals de l’Alt Llenguadoc i dels països occitans veïns estaran presents en el concert de La Nòstra Craba, amb un repertori de cançons, danses i festes occitanes. La cloenda del 34è FIMPT tindrà lloc al Foment Vilanoví amb el Concert Íntim d’Inxa Impro Quartet.

Més enllà de la programació estrictament musical hi ha tota una sèrie d’activitats complementàries com són el Fimpetits, amb els concerts d’Esperit! i Bàrbara Van Hoestenberghe, les sessions de documentals DocPT al Cinema Bosc, el Mercat del FIMPT, presentacions de llibres, tallers i molt més per descobrir.

A les Biblioteques de VNG podeu trobar discos d’alguns dels artistes que actuaran a la ciutat durant aquests dies, a banda de més CDs relacionats amb la música popular i les bandes de gralles:

  • GuillaminoExile (2008)

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari