Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Tardor de sèries I – Vikingos

VikingsEls víkings estan de moda; un exemple n’és l’exposició que des de l’abril acull, amb un gran èxit de públic, el Museu Marítim de Barcelona; un altre exemple és la sèrie que, sota producció de The History Channel, va veure la llum el 2013 amb aquesta primera temporada que avui us presentem.

Vikings_PrimeraTemporadaVíkingos, dirigida per Michael Hirst (responsable d’altres films d’època com Elisabeth o Los Tudor) i protagonitzada per Travis Fimmel, Clive Standen i Katheryn Winnick en els papers principals, és una sèrie basada en les llegendes i tradicions existents sobre el víking Ragnar Lodbrok, un dels herois més famosos de la cultura nòrdica i que va passar a la posteritat per les expedicions i saquejos que va realitzar als territoris de Northumbria (al nord-est de la Gran Bretanya), França i Bretanya.
En aquesta primera temporada la sèrie es centra en la figura de Lodbrok i en les primeres expedicions que aquest realitzà sota el comandament del comte Earl Haraldson. Unes primeres expedicions que suposaran els primers contactes dels poblats nòrdics amb els habitants de la regió de Northumbria, el que es coneix com a cultura occidental, especialment amb membres del clergat i com es va viure el xoc entre ambdues civilitzacions.

Eren els víkings un poble de guerrers, saquejadors, exploradors, comerciants o agricultors? Més enllà del mite i la llegenda, que en sabem realment d’ells? El mar i els rius d’Europa van ser els aliats de les flotes de vaixells víkings entre els segles IX i XII dC. Aquests Homes del Nord van travessar Europa des de les terres fredes del nord fins a la càlides costes de la Mediterrània. Primer van expandir-se per les costes de la Bàltica i de la mar del Nord, després van baixar fins a Escòcia, Anglaterra i Normandia. Més tard van afrontar les grans distàncies i les incursions cap al Sud d’Europa i també cap a l’interior del continent asiàtic.
Els últims descobriments arqueològics ofereixen una nova perspectiva en l’anàlisi de l’Època dels Víkings. La idea popular dels Víkings –saquejadors ferotges de cascs amb banyes- s’ha substituït per una imatge molt més complexa que ens els darrers anys està sent estudiada amb profunditat pels estudiosos de la matèria.

A la biblioteca Armand Cardona ja podeu veure la 1a temporada de Vikingos. Us deixem amb el tràiler:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari