Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


10 anys amb ‘Macanudo’

Macanudo 10Tot just avui, 18 de setembre, ha vist la llum una edició especial de Macanudo per commemorar la publicació d’aquesta tira tan representativa de la forma d’entendre el còmic modern.

Macanudo 10Macanudo 10, editada a l’igual que els nombres anteriors per Reservoir Books, aprofundeix en la manera de tractar la novel·la gràfica per part del seu autor: Liniers. El seu treball suggereix diferents estats d’humor: tendre, sagaç, irònic, intel·ligent, abstracte,… i segueix amb les aventures dels seus típics personatges com Enriqueta i el seu osset Madariaga, l’oliva Oliverio, Olga, el Misteriós home de negre, Fellini, el Traductor de noms de pel·lícules,…

Ricardo Siri, Liniers (Buenos Aires, 1973) ve publicant des de fa 10 anys al diari La Nación les tires de Macanudo. Va començà la seva carrera fent fanzines i els seus treballs aparegueren a les revistes Rolling Stone, Spirou, Virginia Quarterly Review, Playboy, La Mano entre altres.
La seva tira Macanudo es publica a diferents països (Brasil, Canadà, França, Itàlia,…) i té més de 10 llibres publicats a l’Argentina, Perú, Brasil, Espanya, Canadà, França i Itàlia, entre els que destaquen Bonjour, Lo que hay antes de que haya algo, Conejo de viaje o Ooops.
Aquest últim el va realitzar en col·laboració amb el músic Kevin Johansen amb el qual en els darrers anys ha realitzat algunes gires per Llatinoamèrica i Europa en les que pinta en viu mentre el músic actua.

18/09/2014

Macanudo representà la ruptura amb una forma de fer còmic i l’autor ho expressa clarament en aquestes paraules que apareixen en l’entrevista d’El Periódico d’avui: “Era muy comprensible porque el humor acá [en Argentina] siempre era muy directo y mi tira rompía reglas, como lo del principio y desenlace, de un remate de tira… Yo prefiero la sorpresa y para encontrarla se necesita romper reglas. Es básico en el arte. Y Macanudo siempre fue muy rebelde en ese sentido. El humor cuando es raro o diferente necesita de un tiempo de adaptación para entenderlo. Hace falta un tiempito para entender Macanudo.”

A les Biblioteques de VNG podeu trobar la majoria d’exemplars de la col•lecció Macanudo a més d’altres obres del mateix autor:

Liniers a les Biblioteques VNG

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari