Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘El Don’ de Mai Jia

El Don de Mai JiaAquesta és la novetat que, per gentilesa de Llorens Llibres, les Biblioteques de VNG ofereixen als seus usuaris durant el mes d’agost. Es tracta d’un supervendes que en el seu país d’origen, Xina, ha venut 15 milions de llibres (5 en paper i 10 en format electrònic).

El don ens apropa a la història de Rong Jinzhen, un noi fora de lo normal: educat per un estranger a la Xina dels anys vint, viu una infància solitària, submergit al seu propi món. Però aviat desenvolupa un do que el fa extraordinari. Rong pot veure el que ningú més veu, els seus coneixements van més enllà del que una persona corrent pot entendre. Convertit en un geni de les matemàtiques conegut a tot el país, Rong és obligat a abandonar la seva carrera acadèmica quan és reclutat pel departament de criptografia del servei secret xinès.
Atrapat a les esquerdes d’un sistema terrorífic, es convertirà en el major desxifrador de codis del país, però haurà d’enfrontar-se a un repte que ningú ha pogut superar fins el moment, posant prova els límits de la raó i la cordura.

Mai JiaMai Jia, que va néixer el 1964 en un poble de muntanya de la província de Fuiang, ha passat de conèixer la pobresa a gaudir de la riquesa. Amb 17 anys s’allistà a l’exèrcit, on cursà estudis de radiocomunicacions a l’Acadèmia d’Enginyers i escriptura creativa a l’Acadèmia de Belles Arts de l’Exèrcit Popular. Com es pot veure a la seva obra aquesta experiència i formació vital tenen una gran influència en els arguments de les seves novel·les.
Mai Jia trigà 11 anys a escriure aquesta novel·la i ha rebut per ella el mateix nombre de premis literaris al seu país. A més aconseguí vendre els drets del seu llibre per ser portat al cinema i gravar-se una sèrie televisiva. Publicat el 2002 a la Xina, el mes de març es va publicar en la òrbita anglosaxona i ara arriba a la llatinoamericana, on Destino l’acaba de publicar.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari