Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Adéu a Harvey Pekar, cronista de la quotidianitat

Harvey PekarHarvey Pekar, pioner del còmic autobiogràfic, va ser trobat mort ahir a la seva casa de Cleveland, Ohio. Pekar tenia 70 anys i patia càncer de pròstata, asma i depressió.

Pekar va introduir-se al món del còmic l’any 1975 de la mà del seu gran amic Robert Crumb, que aleshores ja era reconegut com a autor de còmics. Crumb va ser el primer en dibuixar els guions de la sèrie American Splendor, que posteriorment van plasmar en vinyetes d’altres autors de còmic underground.

American SplendorA la sèrie, Pekar parlava de si mateix, del seu caràcter irascible i obsessiu – compulsiu, de la seva ciutat, dels seus veïns, etc. La primer edició recopilatòria va obtenir l’American Book Award l’any 1987.

Aquest guionista de còmics és va fer conegut per al gran públic mitjançant l’adaptació al cinema d’aquesta sèrie. La pel·lícula, protagonitzada per l’actor Paul Giamatti va tenir força èxit i va donar a conèixer l’obra de Pekar fora dels Estats Units.

L’any 2006, Planeta va editar la seva obra El derrotista, on parla de la seva infància junt amb els seus pares, immigrants jueus polonesos, de la seva adolescència, de la seva estada a l’exèrcit

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari