Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Cuentos del Tour’ de Sergi López-Egea

Els aficionats al ciclisme, especialment aquells que resideixen a Vilanova i la Geltrú, estan d’enhorabona doncs des d’avui a la biblioteca Armand Cardona Torrandell ja disposem del nostre particular ‘racó ciclista’ un raconet, modest però amb pretensions, en el qual tots aquells que gaudeixen de la bicicleta trobaran tot tipus de documents relacionats amb la pràctica de l’esport de dues rodes: història del ciclisme, entrenament, alimentació i planificació, cicloturisme, bicicleta de muntanya, rutes en btt, etc.

Racó ciclista

I per celebrar-ho que millor que fer-ho que amb la presentació com a novetat a la biblioteca del darrer llibre del periodista especialitzat en ciclisme Sergi López-Egea: Cuentos del Tour. No hi ha moment més oportú perquè els nostres usuaris gaudeixin amb la lectura d’aquest llibre, especialment indicat en aquests dies de juliol en que la carrera francesa acaba de recórrer els seus darrers quilòmetres.

Cuentos del TourCuentos del Tour és la particular aproximació que el Sergi fa a la més gran carrera de la història del ciclisme: el Tour de França. I ho fa mitjançant petites històries, contes, en les que desgrana algunes de les anècdotes més suculentes, divertides o dramàtiques que s’ha trobat al llarg dels 22 Tours que a cobert com a periodista (amb una petita, però interessant, incursió al Giro d’Itàlia).

Tal i com es pot llegir a la pàgina de l’editorial Cultura Ciclista (projecte engegat pel Bernat Lòpez, periodista de TV3 i aficionat al ciclisme, i que ha apostat per promoure la relació entre lectura i ciclisme des de la seva seu a Senan, Tarragona) “és un homenatge al ciclisme que no es veu per la tele: el dels hotels, els dels cotxes dels directors, el de les tàctiques improvisades i cop d’intuïció. […] el ciclisme menys visible sense el qual no es pot entendre l’altre, el dels podis i els grans fracassos”, i que té protagonistes tan il·lustres com Mario Cipollini, Miguel Indurain, Alberto Contador o Purito Rodríguez, i d’altres una mica més lúgubres com Eufemiano Fuentes.

Sergi López-Egea és redactor d’El Periódico, especialitzat en ciclisme. El periodista, que va debutar a la ronda francesa l’any 1991, el mateix any del primer Tour d’Indurain, va rebre el 2010 la Medalla de la Fidelitat per la seva trajectòria professional. És coautor dels llibres Locos por el Tour i Cumbres de leyenda, a més d’haver estat testimoni de 22 Vueltas a España, 8 Giros d’Italia i 16 Mundiales, entre d’altres proves del calendari internacional ciclista.

Juntament amb aquesta novetat a les Biblioteques VNG podeu trobar els diferents llibres relacionats amb el ciclisme i que es relacionen en la següent guia de lectura: Guia de Ciclisme – 2014
A continuació us en destaquem les darreres incorporacions:

Cultura Ciclista

Esperant que gaudiu amb la seva lectura, confiem poder comptar amb la presència del Sergi López-Egea abans no acabi l’any per poder gaudir amb les seves experiències i sapiència ciclista!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari