Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Fons de cuina. El mestre Josep Lladonosa i Giró

Josep Lladonosa

 

Josep Lladonosa i Giró, Creu de Sant Jordi i premi Nacional de Gastronomia, és un dels cuiners i gastrònoms més prestigiosos del nostre país. Ha fet una gran tasca de recerca sobre la cultura del menjar a Catalunya, documentada des de l’edat mitjana (com en el Llibre de Sent Soví), i ha escrit nombrosos llibres de cuina de divulgació, alguns dels quals han estat traduïts al francès i a l’anglès.
És autor dels èxits El llibre de les sopes, El llibre dels guisats i les picades, La cuina catalana més antiga, El llibre dels arrossos, La cuina de dos grans mestres i La cuina que torna.

gran llibre cuina catalana

Però de tots els seus llibres, cal destacar-ne especialment El gran llibre de la cuina catalana, un clàssic de la literatura gastronòmica del nostre país. És un llibre necessari, clàssic i complet que constitueix el marc de referència més vàlid i extens de la cuina catalana. I això tant pel que fa a informacions culinàries diverses (productes, tècniques, coccions, vocabulari gastronòmic, etc…) com, sobretot, per l’extensíssim recull de gairebé mil receptes, siguin de plats salats de tota mena de carn o peix, verdures o llegums, o siguin postres, begudes i conserves

Al fons documental de les nostres biblioteques podreu trobar totes aquestes obres del mestre Lladonosa.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari