Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Recomanacions d’estiu del Club de lectura d’Adults

Com cada estiu la conductora del Club de lectura d’Adults de la biblioteca Armand Cardona Torrandell, la nostra estimada Mercè Foradada, ens ha fet una selecció de llibres per llegir durant aquest estiu.
A continuació us els referim acompanyats d’una breu ressenya i de l’enllaç al catàleg, indicant-vos també a quina de les dues biblioteques de la ciutat els podeu trobar:

1414 Jean Echenoz (ACT)
Cinc homes han marxat cap a la guerra. Una dona n’espera la tornada de dos. Falta per saber si tornaran. Quan. I en quin estat. Echenoz desplaça la nostra atenció de la gran Història a l’experiència dels homes i dones, sense ocultar mai els combats, el patiment i la mort. Per a rendir-los homenatge els observa amb una mirada nova i emotiva, esquivant l’expressió més frontal dels sentiments.

Desig xocolataDesig de xocolata de Care Santos (ACT, JOM)
Amb aquest llibre la mataronina Care Santos va guanyar el Premi Ramon Llull 2014. Desig de xocolata és la història de tres dones unides en el temps per la seva passió per la xocolata. És un recorregut per la història d’aquest plaer exquisit des de la seva arribada a Europa fins a la sofisticació dels nostres dies.

Días de nevadaDías de Nevada de Bernardo Atxaga (JOM)
Història d’un escriptor que viatja a Nevada, Estats Units, entre l’agost de 2007 i el juny de 2008, però alhora és molt més. És el relat en què allò viscut, l’instant real transcorregut als Estats Units, es barreja amb records, imatges, somnis i evocacions procedents d’un paisatge més íntim, més personal, el País Basc.

Dos taüts negres i dos de blancsDos taüts negres i dos de blancs de Pep Coll (ACT, JOM)
La matança d’una família de masovers a Carreu l’any 1943 va commocionar les masies i els pobles veïns d’aquest racó del Pallars Jussà. La notícia de l’assassinat múltiple no va arribar gaire més lluny. En una època en què calia donar la imatge que la nueva España era un paradís de pau, la censura va fer callar la premsa. Setanta anys després, Pep Coll investiga els secrets d’aquest fet que va marcar la seva infantesa a Pessonada.

EducacionariEducacionari de Joan Manuel del Pozo (ACT)
Llibre que ens proposa pensar l’educació com un compromís i sentir-la com un gust. Vol estimular els docents, les famílies i els més diversos agents socials per assumir entre tots el compromís d’afrontar l’educació amb més clarividència i amb més confiança. Però no es tracta d’un assaig a l’ús, sinó d’una mena de diccionari que repassa seixanta conceptes clau, que es poden llegir independentment o d’acord amb els quatre itineraris que proposa l’autor.

I el ressò de les muntanyesI el ressò de les muntanyes de Khaled Hosseini (ACT, JOM)
L’Abdullah i la Pari són germans i s’estimen amb bogeria. Orfes de mare, viuen en un poblet de l’Afganistan amb el pare. Un bon dia, però, els nois emprenen un viatge a peu fins a Kabul. No sospiten que aviat les seves vides prendran rumbs oposats ni les conseqüències que això tindrà al llarg dels anys en la seva vida i en la de moltes altres persones..

El jilgueroEl jilguero de Donna Tartt (ACT, JOM)
Si aquell matí no hagués plogut, si la Theodore i sa mare haguessin portat un bon paraigües, si, si, si… potser no haurien buscat refugi d’una tempesta al museu Metropolitan de Nova York. Allà estaven, contemplant una exposició d’art holandès, quan de cop i volta esclatà una bomba i la Theodore es trobà a l’instant sol i envoltat d’un munt de runa…

NW LondonNW London de Zadie Smith (ACT, JOM)
Els protagonistes de la història, Leah, Natalie, Felix i Nathan, van créixer entre edificis de protecció oficial i, ara amb trenta anys fets, l’ambició i l’atzar els han dut a aconseguir posicions socials molt diferents. Les tensions entre ells posen de manifest les seves diferències socials, la validesa de l’ascens social, la seva actitud davant qüestions de fons com la maternitat, l’amistat, la lleialtat.

Olvidado rey GudúOlvidado rey Gudú d’Ana María Matute (ACT, JOM)
Plena de faules i fantasies, narra el naixement i l’expansió del Regne d’Olar, amb una trama plena de personatges, aventures i d’un paisatge simbòlic: el misteriós Nord, la inhòspita estepa de l’Est i el Sud, ric i exuberant, que limiten l’expansió del Regne d’Olar. En ell participen l’astúcia d’una nena del sud, la màgia d’un vell bruixot i les regles del joc d’una criatura del subsòl.

Operació caramelOperació caramel d’Ian MacEwan (ACT, JOM)
És l’any 1972 i la guerra freda està en plena efervescència. L’agència d’intel·ligència britànica s’ha entestat a manipular les converses culturals finançant autors amb idees polítiques afins a les del govern. Aquesta operació serà batejada com a Operació Caramel. La Serena, una brillant estudiant, és la candidata ideal per infiltrar-se dins del cercle de Tom Haley, una jove promesa literària. Lectora compulsiva de novel·les, primer s’enamorarà de les seves històries. I, a poc a poc, començarà a interessar-se per l’home… Una història intel·ligent de traïció i intriga, amor i personalitats fictícies.

PerdidaPerdida (gone girl) de Gillian Flynn (ACT, JOM)
En Nick i l’Amy són a ulls de tothom la parella ideal: intel·ligents, atractius i divertits, mantenen una relació que és l’enveja dels seus amics. Quan amb la crisi perden la seva feina com a escriptors, es traslladen a North Carthage per tenir cura dels pares d’en Nick, que estan molt malalts. El dia del cinquè aniversari de la parella en Nick rep la trucada d’un veí: l’Amy ha desaparegut i el menjador és ple de senyals de lluita.

La rubia de ojos negrosLa rubia de ojos negros de Benjamin Black (ACT, JOM)
Philip Marlowe se sent tant inquiet i sol com sempre i el negoci viu les seves hores més baixes quan irromp al seu despatx una nova clienta: jove, rossa, maca i elegant, Clare Cavendish, la rica hereva d’un empori de perfums, que vol que Marlowe trobi un antic amant, un home anomenat Nico Peterson.

Vivir para contarlaVivir para contarla de Gabriel García Márquez (ACT)
Autobiografia de García Márquez, en què l’autor ofereix la memòria dels seus anys d’infantesa i joventut, aquells en què es fundaria l’imaginari que, amb el temps, donaria lloc a alguns dels relats i novel·les fonamentals de la literatura en llengua castellana del segle XX i que converteixen el llibre en una guia de lectura per a tota la seva obra.

 

Esperant que gaudiu d’aquestes propostes, us desitgem a tot@s un bon estiu!!!

2 Comentaris fins ara

  1. Mari Carmen Gordon Dijous 14 d'Agost de 2014 - 13:36 h

    Hola Maria Lluisa, espero veure’t de nou al setembre. He buscat “El jilguero” i desig de xocolata però estan en préstec.
    Feliç estiu per a tots i a seguir llegint!!! Molts petons.Maria Carme

  2. Maria Lluïsa Guillens Divendres 18 de Juliol de 2014 - 16:27 h

    Bé el meu comentari , es per desitja bon estiu a tothom, ja que no he pogut venir les ultimes sessions.
    Ja ve uns quants títols que m ‘interessen, Fins aviat. Lluïsa.

Deixa un comentari