Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


“El petit príncep” d’Antoine de Saint-Exupery

El Petit PríncepA la dedicatòria del llibre podem llegir aquesta frase que resumeix molt bé l’esperit del conte:

“Totes les persones grans han estat en principi nens (però poques se’n recorden).”

El Petit Príncep ens explica la història d’un jovenet que viu a l’asteroide B612 tot sol, cuida tres volcans i una rosa. Però aquest jove no es conforma només amb això i vol conèixer altres planetes i asteroides.

En el seu camí, el petit príncep es troba personatges de tot tipus: un geògraf que no surt mai del seu planeta, un divertit rei que mana despòticament sobre un asteroide encara més minúscul on amb prou feines cap a la seva capa, un avorrit que només sent les lloances i un bevedor que beu per oblidar que beu o un home de negocis que compta estels.

El seu últim destí és la Terra, on, entre d’altres personatges com la serp o la guineu, es trobarà amb un aviador que ha patit un accident enmig del desert. Entre ells sorgeix una bonica amistat i el petit príncep ajuda al pilot a reflexionar sobre la vida dels adults.

El Petit Príncep ha estat traduït a més de 180 llengües i dialectes i s’han editat més de 80 milions de llibres, CD’s i DVD’s. L’any 1974, el director nord-americà Stanley Donen va adaptar la història al cinema.

Antoine de Saint-ExuperyAntoine de Saint-Exupéry va néixer l’any 1900 dins una família noble de Lió i va estudiar a la Universitat de Friburg. Va ser un dels pioners dels vols postals internacionals, un aviador en els dies que l’aviació posseïa pocs instruments i volar era una tasca extremadament difícil i perillosa.

Va Començar treballant per l’empresa Aéropostale fent la ruta entre França, Dakar i Senegal. Al mateix temps escrivia el seu primer llibre L’aviador, al qual van seguir d’altres com Vol nocturn, Terra d’homes o Pilot de guerra. Gran part de la seva obra va ser inspirada per la seva experiència com a pilot.

El Petit Príncep va ser publicat a Nova York l’any 1943. El mateix autor també va fer els dibuixos amb aquarel·les que acompanyen l’edició original del llibre.

Durant la Segona Guerra Mundial va volar al costat de les tropes aliades. L’any 1944, durant un vol de reconeixement, el seu avió es va estavellar al mar Mediterrani. Les restes del seu avió van ser rescatades l’any 2003 però les circumstàncies de l’accident continuen sense aclarir-se.

Com sempre, recordar-vos que a la Biblioteca podreu trobar vàries edicions de l’obra, la pel·lícula i altres llibres de l’autor.

Us deixem amb el curt animat que va realitzar en Will Vinton l’any 1979 sobre l’obra de Saint-Exupèry.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari