Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Derrick Morgan i Lee Perry estrelles del cartell Nowa Reggae

Nowa Reggae 2014Continuem amb l’estiu de festivals a Vilanova i la Geltrú i, un cop apagats els ressons del Vida Festival, arriba el torn d’un altre dels festivals amb més tradició de la ciutat: el Nowa Reggae. Durant el divendres 18 i el dissabte 19 tindrà lloc al Molí de Mar la novena edició d’aquest festival especialitzat en música jamaicana i els seus diferents estils: reggae, ska, rocksteady,…
Enguany l’aposta important ha estat per la música caribenya, amb artistes vinguts des d’Europa, Espanya o Catalunya, però sobretot de Jamaica. En aquest sentit es fa necessari destacar la presència en el cartell d’artistes referents com Derrick Morgan, Lee ‘Scratch’ Perry o Earl Sixteen.

Derrick Morgan, nascut el 27 de març de 1940 a Jamaica, és un dels pioners en crear i desenvolupar l’ska junt amb altres grans autors o grups com Skatalites o Desmond Dekker entre d’altres. Ha treballat conjuntament amb grans músics com són Desmond Dekker, Bob Marley, i Jimmy Cliff en el gènere del ska, i ha personalitzat el rocksteady i el skinhead reggae. En aquesta actuació a Vilanova ho farà acompanyat per la banda barcelonesa The Kinky Coo Coo’s.

Lee Perry va començar la seva carrera professional l’any 1950 treballant per l’estudi de Coxsone Dodd, el qual més conegut com Studio One. A causa de motius econòmics i personals va abandonar la feina i va fundar el seu propi segell, Upsetter. L’any 1978 un incendi crema tot el seu estudi incloses les gravacions fins a aquell any. Perry sempre ha insistit en haver estat l’autor de l’incendi. L’any 2003 rep el guardó Grammy pel seu treball Jamaican E.T., i el 2004 és considerat per la revista Rolling Stone com un dels 100 millors artistes de tots els temps. A les Biblioteques VNG podeu trobar el seu CD Escaliburman (1992).

Pel que fa les sound system trobarem al festival I-Shence, procedent d’Itàlia, i els que venen de Barcelona: King Horror, Green Light i Rising Vybz.

La proposta del Nowa Reggae es divideix entre les activitats de dia (concerts, activitats esportives i culturals, tallers de ball, sessions de dj’s) i els concerts de nit, on es presenten els principals artistes.

CDs a la #bacardona

A les Biblioteques VNG podeu trobar diferents CDs dels artistes més representatius dels gèneres, com Bob Marley, Lee Perry, Toots & Maytals o Alpha Blondy pel que fa reggae o Desmond Dekker, Madness, The Specials o Laurel Aitken respecte l’ska:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari