Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Faraday 2010

FaradayUn any més, torna al Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú el Faraday, el festival amb vistes. 

Si ens acostem a aquest indret de la costa de Vilanova podrem gaudir de les actuacions de més d’una vintena de grups i DJ’s, entre les quals trobem a Jeff Tweedy, líder de la banda d’Illinois. Wilco; el veterà crooner britànic Nick Lowe o la P.J.Harvey de Barcelona, com anomenen la Maika Makovski. 

Durant aquesta setmana podreu trobar a la secció de música i imatge de la Biblioteca, una exposició de fons amb els enregistraments sonors de molts grups que passaran per aquesta edició. 

Volem destacar-ne alguns que la Biblioteca ha pogut adquirir recentment:

BigottBigott The sentimental sandwich 

Bigott és l’alter-ego del cantautor de Saragossa, Borja Laudo. En Borja havia col·laborat amb altres bandes aragoneses com Tachenko, La Costa Brava o Big City. Aquest que us presentem és el seu àlbum de debut en solitari. Bigott canta en anglès i les seves influències venen del folk nord-americà.  

The Wedding PresentThe Wedding PresentGeorge Best Plus 

Son un dels grups més coneguts de l’indie pop britànic. Estan en actiu des de 1985 i l’únic membre permanent ha estat el vocalista i líder de la banda David Gedge. Aquest és el seu àlbum de debut però en una edició que porta nou cançons més que el publicat l’any 1987.  

Clem SnideClem Snide The Meat of Life 

Aquest grup de Nova York, liderat per l’Eaf Barzelay, pertany a la corrent del nou country rock alternatiu nord-americà. Al 2005 el grup es va dissoldre i en Barzelay va enregistrar alguns discs en solitari. El passat 2009 van tornar i aquest que us presentem és el seu darrer àlbum d’estudi. Los Punsetes

Los Punsetes – Los Punsetes 2 

Son cinc madrilenys que es defineixen com admiradors del divulgador i escriptor català Eduard Punset. Grup políticament incorrecte, practiquen un pop irreverent i ballable i per les seves lletres fan servir un llenguatge més aviat groller i múltiples paraulotes.  

MujeresMujeres – Mujeres 

Aquest grup és va fer famós abans d’editar aquest primer àlbum gràcies als seus directes incendiaris. Han tocar a multitud de sales de concerts de Barcelona i a festivals tan importants com el Primavera Sound. 27 minuts de rock de garatge, primitiu i ballable.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari