Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘La carrera contra la máquina’, d’Erik Brynjolfsson i Andrew McAfee

La carrera contra la máquina“Como la revolución digital está acelerando la innovación, aumentando la productividad y transformando irreversiblemente el empleo y la economía” és l’aclaridor subtítol d’aquesta obra fruit de la col·laboració entre dos figures capdavanteres en el món de les noves tecnologies i la seva influència en el nostre entorn més directe, Erik Brynjolfsson i Andrew McAfee, i que podeu trobar entre les diferents novetats que exposem durant aquesta quinzena a la biblioteca Armand Cardona.

La carrera contra la máquina pretén respondre preguntes com ¿per què la nostra societat és cada vegada més desigual? ¿per què la proporció de gent amb treball està caient tan ràpidament? ¿per què les rentes mitjanes han deixat de créixer?
Per això els dos investigadors del MIT (Massachusetts Institute of Technology) demostres que els avenços tecnològics no només no estan aturats, si no que la revolució digital està accelerant. Noves màquines tenen habilitats noves que fins ara només tenien els humans i això també té conseqüències econòmiques.

Algunes d’aquestes conseqüències són positives, com l’augment de la productivitat, la reducció de preus i el creixement de la riquesa en general. Però la innovació digital també canvia la manera com es reparteix aquesta riquesa, i aquí venen les males notícies pel treballador mitjà.

Erik-Brynjolfsson-and-Andrew-McAfeeErik Brynjolfsson és catedràtic a l’Sloan School of Management, del MIT, president de l’Sloan Management Review i investigador del National Bureau of Economic Research. Andrew McAfee és investigador principal al MIT Center for Digital Business de la Sloan School of Management.

Una de les grans conclusions que aporta aquest llibre desafia la visió convencional de que els avenços tecnològics són sempre bons per a la creació de treball i, al contrari, la innovació tecnològica destrueix més llocs de treball dels que crea. Per entendre això només cal llegir una de les màximes sostingudes pels autors d’aquest estudi: “alguns pensen que l’aturada del creixement es deu a que el ritme de la innovació tecnològica s’ha alentit. Nosaltres creiem que es deu a que el ritme s’ha accelerat tant que ha deixat molta gent enrere. Molts dels treballadors, en definitiva, estan perdent la cursa contra la màquina”.

Altres títols sobre aquesta matèria a les Biblioteques de VNG: Empreses & Innovacions tecnològiques

En el següent vídeo, en anglès, podeu veure quines són les teories que defensen aquests dos professors i que han perllongat en la seva darrera publicació: The second machine age

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari