Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


“El lado oscuro del amor” de Rafik Schami

PortadaRafik Schami va néixer a Damasc l’any 1946, just quan Síria va proclamar la seva independència de França. L’autor és una celebritat a Alemanya, i, en canvi, a seva obra no te cap ressò a la seva terra natal ni a la resta de països d’Orient Pròxim.  

El seu nom real és Suheil Fadél i és llicenciat en Química. L’any 1970 va emigrar a Líban i un any després a Alemanya, treballant en diversos oficis al temps que es doctorava en Química a la Universitat de Heidelberg. Va començar a treballar a la indústria química i va començar a escriure en les seves estones lliures, primer en àrab i després en alemany. Co-fundador del grup Vent del Sud, i l’associació Polikunts, des de 1982 es dedica només a escriure.  

Destacat representant de l’anomenada Migrnatenliteratur o literatura immigrant, els seus llibres, escrits en la llengua del país que el va acollir l’any, sempre han gaudit del favor del públic.  

El lado oscuro del amor va sortir a la llum l’any 2004, com estrella de la Fira del Llibre de Berlín, que tenia la cultura àrab com principal convidada. Des de llavors ha venut més de 300.000 exemplars, només a Alemanya. Som a Damasc, durant la dècada dels ’60. El jove Farid coneix a la bella i intel·ligent Rana. L’atracció mútua és irresistible, però, per a la seva desgràcia, pertanyen a famílies cristianes que s’odien a mort: els Mushtak, catòlics, i els Shahin, de tradició greco-ortodoxa.  

Rafik SchamiDes del primer moment, la relació entre els joves es converteix en un desafiament inacceptable a la llei dels clans rivals, un amor condemnat a la clandestinitat i l’exili. La sort dels amants al llarg dels anys reuneix una nodrida galeria de personatges difícils d’oblidar.

I com formidable marc d’aquesta història està Damasc, ciutat misteriosa i fascinant, que palpita en aquestes pàgines a través d’una visió íntima però precisa d’una cultura marcada per les convulsions polítiques i religioses, i d’un món en el qual el valor de l’individu queda relegat davant el poder omnipresent de la família. 

El passat mes de maig, la novel·la ha rebut la medalla d’or en la categoria de Ficció Multi-cultural a la present edició dels Independent Publisher Awards, els premis que atorga l’associació d’editors independents nord-americans. 

El Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquesta lectura el dissabte 25 de setembre a les 17:30h. Bon estiu a tothom!! 

Club

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari