Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Clint Eastwood

Clint Eastwood

El passat 31 de maig en Clint Eastwood va celebrar el seu vuitantè aniversari en ple apogeu creatiu. Eastwood és un dels directors de cinema més veterans en actiu, sense comptar el portuguès centenari Manoel de Oliveira. 

Clint Eastwood va debutar com a actor l’any 1995 amb la pel·lícula de terror Revenge of the creature i al llarg de sis dècades de carrera ha construït personatges tan rotunds com l’inspector Harry Callahan, a Harry el Brut (1971), el malcarat sargent Tom Highway a El sargent de ferro (1986) i va  mastegar tabac sense parar a multitud de spaghetti westerns com El bo, el lleig i el dolent (1966). 

Com a director ha realitzat pel·lícules de tot tipus, com la dedicada al jazz-man Charlie Parker, Bird (1988) i quan ningú apostava ja pels westerns, es va treure de la màniga El genet pàl·lid (1985), i Sense perdó, amb la qual va aconseguir l’Oscar el 1992.  

L’any 2006 es va atrevir a explicar la història d’una batalla d’Iwo-Jima durant la segona guerra mundial des dels dos punts de vista del conflicte amb el díptic Banderes dels nostres pares i Cartes des d’Iwo-Jima. 

I per aquells que el consideraven masclista e insensible va realitzar pel·lícules com Els ponts de Madison (1995) i Million Dollar Baby (2004).

Films


Eastwood ha passat de ser un actor rudimentari i un cineasta reaccionari a convertir-se en un dels mestres, l’últim clàssic de Hollywood i una autèntica referència capaç que ha sabut conjugar l’interès del gran públic amb el de gairebé tota la crítica. 
Com sempre, recordar-vos que si voleu gaudir de l’obra d’aquest gran cineasta només cal que passeu per la secció d’audiovisuals de la Biblioteca, on podreu trobar moltes de les seves pel·lícules.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari