Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


La Volta Ciclista a Catalunya visita Vilanova i la Geltrú

Volta a Catalunya 2014Dissabte Vilanova i la Geltrú rebrà el final de la 6a etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, que enguany celebra la 94a edició, fet que la converteix en una de les curses més tradicionals i rellevants dins el calendari ciclista internacional.
A més en aquesta edició es dona el cas que les principals figures del ciclisme mundial participen i competiran a la nostra ciutat: Chris Froome, Nairo Quintana i ‘Purito’ Rodríguez (podi del Tour de l’any passat), més altres líders com Alberto Contador, Carlos Betancur, Dani Moreno o Dani Martin, guanyador de l’edició de 2013.

Els aficionats al ciclisme i a la història d’aquesta prova de la nostra ciutat poden gaudir amb la lectura del llibre Volta a Catalunya: 1911 – 2011: un segle d’esport i país que es va presentar a la mateixa biblioteca Armand Cardona Torrandell amb motiu dels cent anys.
El llibre, amb gran nombre de fotografies, presenta el seu contingut dividint aquests 100 anys en cinc períodes ben delimitats: 1911-1994. Els orígens; 1920-1936. Un projecte per a un país; 1939-1967. Sobreviure i avançar; 1968-1987. Dues dècades d’èpica; 1988-2011. La modernitat d’una clàssica i La Volta del centenari.

Aprofitem aquesta notícia per destacar algunes de les novetats que hem incorporat al fons de la biblioteca Cardona en els darrers mesos i que de bens segur delectaran als amants de l’esport i, especialment, del ciclisme:

Ganar_a_cualquier_precioViva_la_VueltaInfierno_sobre_dos_ruedasOcaña

Ciclismo_entrenamiento_avanzadoAscensiones_miticasRutas_costa_doradaSkys_the_limit

 

 

 

 

 

 

 

 

Us recordem que el mateix dissabte entre les 12h i les 18h el passeig Marítim de VNG acollirà tota una sèrie d’activitats, sobretot adreçades als més menuts, per tal d’amenitzar l’espera dels ciclistes que faran cap a les 16:30h: està previst que es faci una Gimcana ciclista a càrrec de la Unió Ciclista Vilanova amb maillots oficials de la Volta com a premi. També es farà el taller “Fes la teva Jumpingbicicleta” a càrrec de Darte, projectes i serveis educatius. Hi haurà un “Joc de la sostenibilitat” a càrrec de Descoberta, projectes per a la cultura, l’educació i el lleure al Garraf i Penedès; així com el “Coneix la teva bicicleta! Nosaltres t’ho expliquem tot” a càrrec de l’establiment Vila-bike, venda i reparació de bicicletes; mentre que El Taller dels Sentits organitzarà l'”Imaginem bicicletes màgiques”.

Us deixem amb l’enllaç del vídeo que resum la història de la Volta a Vilanova i la Geltrú al llarg del segle XX: la Volta a VNG

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari