Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Vilanova és Comparses!

Seguim amb el Carnaval vilanoví que és una font inesgotable de material literari i gràfic. Aquest cop, us presentem una de les novetats de la setmana:

Es tracta d’una obra que de ben segur s’ha de convertir en un referent visual de la història de les comparses i del Carnaval vilanoví. Un recull de fotografies i textos que rememoren la història de la comparsa des del 1959 amb els testimonis dels seus personatges i informació sobre totes les societats que hi han participat.

L’artista vilanoví artífex del llibre compta amb la col·laboració de personatges il·lustres del Carnaval com ara Bienve Moya, Pere Tàpies, Antoni Munné-Jordà, Sixte Moral, Xavier Vernetta, Xavier Capdevila, Francesc-Marc Àlvaro, Nuria Blanes, Magda Bandera, Raül Magí, Anna Poch i Marta Rius, entre d’altres. Cadascun d’ells explica en primera persona les seves vivències i records, plasmant emocions viscudes acompanyats de les instantànies preses durant tots aquests anys per fotògrafs i pintors de gran renom i prestigi de la nostra ciutat.

El llibre, a més de ser un recull de vivències i imatges, és un magnífic compendi, amb tota mena d’informació i referències sobre les societats  i tot el que envolta el món dels comparsers que hi han participat en aquests 59 anys.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari