Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Sèries de TV: The Newsroom

Aquesta setmana trobareu com a novetat a l’espai de cinema la primera temporada de la sèrie The Newsroom, creada pel guionista, productor i escenògraf Aaron Sorkin, ideòleg també de la sèrie El ala oeste de la Casa Blanca. Sorkin va guanyar l’Òscar al Millor Guió Adaptat pel film La red social.

The Newsroom es va estrenar al canal de pagament nord-americà HBO, el juny del 2012.

La sèrie ens explica la feina a la redacció del programa de notícies de ficció Atlantis Cable News (ACN), del qual Will McAvoy (Jeff Daniels) n’és el presentador. MacKenzie McHale (Emily Mortimer) n’és la productora executiva, Charlie Skinner (Sam Waterston) n’és el director, i Jim, Maggie, Sloan, Neal i Don, entre d’altres, formen l’equip de redacció.

En McAvoy és un prestigiós presentador de notícies que ha guanyat un enorme respecte en la professió gràcies a la seva infrangible independència política. Una relliscada durant una conferència el col3loca al mig de la polèmica i provoca que la major part del seu equip l’abandoni.

Per omplir el buit la cadena contracta a una veterana reportera, la Mackenzie McHale, amb la qual en Will va tenir un romanç que va acabar malament. Junts intentaran tirar endavant un programa de notícies que ofereixi al gran públic informació veraç i li convidi a pensar amb esperit crític.

Daniels va guanyar el premi Emmy al Millor Actor d’una sèrie dramàtica pel seu paper a la sèrie l’any 2013.

Cada episodi basa el seu argument en una notícia real, com són el vessament de petroli de BP a l’abril del 2010 o l’assassinat de Bin Laden.

A Espanya, Canal + a emés les dues primeres temporades i n’està confirmada una tercera que serà la que tancarà aquesta ficció sobre els conflictes personals i laborals d’una redacció d’un programa d’informatius.

Si esteu interessat en el món de la ficció televisiva us recomanem dos blogs per estar al día de les darreres novetats:

Sèries en Blog de Toni de la Torre
Blog de series de Toni de la Torre
Quinta Temporada de El País

Us deixem amb el monòleg inicial del primer capítol de la sèrie.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari