Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘La cala de la mort’ de Lauren St. John

La vida de la Laura ha transcorregut tancada en un orfenat i en un constant anar i venir entre cases d’acollida. Ara, als seus onze anys, un misteriós oncle la reclama i la porta a viure amb ell a Cornualla, a un lloc ple de secrets, que farà possible el que ha estat sempre el seu major desig: exercitar-se en la recerca detectivesca.

La cala de la mort és una excel·lent història de misteri amb una protagonista alguna cosa peculiar, però decidida, intel·ligent, simpàtica i, sobretot, preocupada per ajudar als altres.

Amb una qualitat en l’escriptura poc freqüent en llibres infantils, la trama discorre amb fluïdesa alternant escenes d’amistat amb moments de tensió, missatges secrets, pistes, aparició personatges sinistres; elements tots que van configurant un clima de creixent intriga, on no falten sorpreses i tot es resol sense violència.

Les descripcions coloristes de la costa de Cornualla, en contrast amb altres de llocs lúgubres i perillosos com la Cala del Mort, sobre la qual circulen les més temibles llegendes, serveixen per crear un entorn digne de les millors novel·les del gènere. L’afició a la lectura de la protagonista, en la qual es refugia per superar dificultats i recuperar l’optimisme transmet un sa missatge motivador per a lectors joves.

La novel·la és la primera de la sèrie Els misteris de Laura Marlyn.

Lauren St. John va néixer a Zimbabwe. Als onze anys es va traslladar amb la seva família a la granja Rainbow’s End (El final de l’arc de sant martí) a la zona de Gadzema, on va tenir contacte amb tot d’animals salvatges.

Va estudiar periodisme a Harare, la capital, i després va tornar a Anglaterra, d’on provenia la seva família. Allà va treballar durant deu anys al diari Sunday Times escrivint sobre golf. Durant aquest temps va escriure molts llibres sobre esports i música i també la premiada sèrie de novel·les juvenils La girafa blanca, protagonitzada per la Martine, una nena que viu a una reserva d’animals salvatges.

El 2013 va publicar la seva primera novel·la per adults. Actualment viu a Londres.

El Club de Lectura Infantil ens tornarem a trobar el dissabte 22 de febrer a les 17:30h. Us esperem!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari