Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Saló del Còmic d’Angoulême

El proper dijous dia 30 de gener comença a Angoulême (França), la 41a edició del seu Festival Internacional de Còmics.

Fins diumenge dia 2 es poden trobar per tota la ciutat: exposicions, conferències, projeccions i el tradicional ‘Concerts de dessins’.

Enguany també hi haurà un altre concert amb dibuixos protagonitzat per la cantant Barbara Carlotti i el dibuixant Christophe Blain, que han publicat el llibre-disc ‘La fille’.

I per suposat, també hi haurà un espai per introduir al món dels còmics als més petits de la cassa i molts còmics per comprar i consultar als diferents estands de llibreries i editorials.

Enguany hi ha 35 còmics nominats per guanyar el Premi al Millor Àlbum. Molts d’aquests títols encara no han arribat al nostre país, però n’hi ha bastants que sí.

Tot seguit podeu trobar una selecció dels títols que tenim a les Biblioteques de Vilanova, d’entre els quals cal destacar obres d’autors espanyols com Max o Carlos Gimenez.

Eres mi madre? d’Alison Bechdel; Ojo de halcón de Matt Fraction; Goliath de Tom Gauld; Macanudo 4 de Liniers; Saga 1 de Brain K. Vaughan; Vapor de Max; 36-39 Malos tiempos de Carlos Gimenez.

Altres autors nominats són la israeliana Rutu Modan o els francesos Winshluss, Etienne Davodeau, Nicolas Wild.

Pel que fa a les exposicions que es podran veure, volem destacar l’homenatge que faran a autors com Jaques Tardi i les seves històries sobre la guerra de 1914 – 1918 i l’exposició per commemorar el 50è aniversari de la publicació de Mafalda de l’argentí Quino.

Enguany el Gran Premi del Saló ha caigut a les mans del belga Willem, al qual se li dedica una important retrospectiva.

I els autors que sonen per rebre el Gran Premi del Saló d’enguany son Bill Watterson, creador de Calvin & Hobbes, Katsuhiro Otomo, d’Akira i Alan Moore de Watchmen. Qui guanyarà?

Al vestíbul de la Biblioteca Armand Cardona podreu trobar una exposició de fons amb còmics de tots aquests autors que hem esmentat.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari