Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


BarnaSants 2014: continua la lluita…

Barnasants 2014

Un any més, i ja són dinou, torna el festival de la Cançó d’autor a la càrrega amb un cartell atapeït de noms, propostes i concerts: BarnaSants 2014. Respon a una voluntat aglutinadora i col·lectiva la dinàmica d’una iniciativa que va néixer en forma de cicle i que s’ha convertit en l’aparador més representatiu de la cançó d’autor que s’exhibeix a Catalunya.

BarnaSants 2014La presentació oficial es va realitzar el 20 de desembre sota el lema “La pàtria és el poble”, posant especial èmfasi en la paraula, el poble i els drets socials. Des del 23 de gener i fins el 14 d’abril més de 100 concerts tindran lloc a la capital catalana amb la participació de noms destacats del panorama musical català i de la resta de l’estat espanyol, a més de convidats internacionals.

Aquest festival ha esdevingut, en paraules del crític musical Jordi Bianciotto, “un búnquer ideològic, un espai resistent que té més sentit com més complexes són, any rere any, les condicions ambientals per a la cultura […] cultura entesa no com luxe, ni exclusivament com indústria, que també, sinó com a servei públic. Aliment imprescindible per fer millor una societat; més exigent i menys conformista. Batalles ben vives com la de l’IVA cultural, que ataca amb acarnissament el sector, són assumides pel festival com causes pròpies de primer ordre”.

Dani Flaco ha estat el responsable de donar el tret de sortida a l’edició d’enguany ahir mateix amb un concert a l’Auditori, que repetirà avui, i que representa la presentació del seu darrer disc: Versos y madera.

A aquest seguirà una extensíssima relació de noms, edats i estils, des de Paco Ibañez, Pi de la Serra, Javier Ruibal, Pau Riba & Pascal Comelade, Javier Krahe, Juan Perro, Maria del Mar Bonet i Pedro Guerra, fins a Mazzoni, Cesk Freixas, Guillamino, Oliva Trencada, Els Catarres, Blaumut o La Iaia.

Tres concerts commemoratius destaquen: el record de la mort de Salvador Puig Antich, oficiat per Joan Isaac; el del general Moragues i la Coronela, en col·laboració amb l’Auditori de Barcelona i Tradicionàrius, i el del final de la guerra civil; a més de l’homenatge reivindicatiu a la carrera i figura de Francesc Pi de la Serra.

Si voleu fer un tast d’aquest BarnaSants en el següent enllaç accedireu a una selecció d’alguns dels artistes que hi participen:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari