Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Llegir el Teatre: ‘Ocells i llops’ de Josep Ma. de Sagarra

Un cop passades les vacances del Nadal, el club de lectura Llegir el Teatre torna a la normalitat, en aquesta ocasió, amb dues lectures: l’obra Ocells i llops de Josep Ma. de Sagarra, que es pot veure a la Sala Petita del TNC del 19 de febrer fins el 6 d’abril.

Ocells i llopsOcells i llops, del 1948, forma part d’un petit grup d’obres en què també hi ha Galatea i L’alcova vermella, amb les quals Sagarra s’allunya del teatre que havia escrit fins aleshores, amb l’afany de “fer un teatre més d’acord amb la meva consciència i més d’acord amb el clima espiritual del nostre temps”. Aquests textos, oberts a les renovacions estètiques impulsades pel teatre de Jean Cocteau, Eugene O’Neill o de Jean-Paul Sartre, mostren l’existència d’un dramaturg que probablement sorprendrà a qui el vulgui continuar considerant un autor convencional més pendent de l’èxit popular que del compromís personal amb el seu temps.

Lucrècia, una mare de família vídua sense gaire vida social, s’enfronta silenciosament als conflictes secrets dels seus tres fills, que els hi procuren amagar, tractant-la com si fos una nina innocent que no podria suportar cap mena de trasbals moral. El protagonisme que adquireixen temes com l’avortament, l’homosexualitat, la corrupció o la prostitució, sorprèn en una obra escrita l’any 1948 que recorda en molts sentits l’univers de la gran novel·la de Sagarra, Vida privada.

Amb aquesta obra Josep Ma. de Sagarra examina en plena postguerra espanyola les conseqüències d’una lluita fraterna en què els conflictes particulars dels fills acaben ofegant la seva mare.

El Club de lectura Llegir el Teatre es tornarà a trobar el dijous 20 de febrer a les 18:30h. Esteu convidats a participar-hi!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari