Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Jordan Belfort és…’El lobo de Wall Street’

El lobo de Wall StreetTot just aquest cap de setmana, que és quan arriba la nova pel·lícula de Martin Scorsese amb títol homònim, és el millor moment per presentar el llibre que relata la història real en la qual està inspirada. Perquè sí, efectivament, les esbojarrades i increïbles peripècies que podrem veure a partir d’avui a les sales de cinema estan inspirades en la vida real de Jordan Belfort, un home que va començar la seva carrera venent gelats als setze anys i va acabar guanyant cents de milions de dòlars de forma fraudulenta.

Perquè això és el que és El lobo de Wall Street, la autobiografia d’un jove broker de borsa que de la nit al dia, i mitjançant la compra-venda d’accions, assolí la propietat de l’agència Stratton Oakmont i esdevingué milionari comerciant amb els famosos ‘bonos basura’.
Això, afegit a la seva extravagant forma de vida amb excessos propis d’una estrella de rock (sexe, drogues &… molt més) li valgueren l’oportú sobrenom. Si durant el dia el seu exèrcit de traders li permetia guanyar milers de dòlars, per la nit els gastava amb la rapidesa en restaurants de moda, drogues de tot tipus, prostitutes de luxe i viatges al voltant del món amb freqüents visites als bancs suissos.

Belfort, que en els seus millors moments presumia de guanyar més de 50 milions de dòlars a l’any, defineix la seva experiència com segueix: “la bogeria no va trigar a enraigar i, l’estiu del 93, m’embargava la curiosa sensació de que Jordan Belfortera el protagonista d’un reality show, abans que aquests es posessin de moda. El meu programa s’hauria d’haver anomenat Vides de rics desequilibrats… i cada dia semblava més desequilibrat que l’anterior”.

Tota aquesta història s’aturà tal i com començà: de la nit al dia. En el moment que el FBI va entrar en escena els esdeveniments es varen precipitar… però aquesta és una altra història i els curiosos que vulguin saber com va ser i com va acabar ara poden estar satisfets, doncs disposen de dos documents per poder conèixer millor aquesta increïble aventura: llegir el llibre que aquí us presentem, i que trobareu a la biblioteca Armand Cardona juntament amb les novetats que traiem aquesta setmana:

O anar a les sales de cinema on s’estrena la darrera pel·lícula de Martin Scorsese i que, amb el protagonisme de Leonardo di Caprio, ens impactarà amb aquest impressionant relat: El lobo de Wall Street

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari