Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Un lugar llamado Mundo

Un lugar llamado Mundo

Un lugar llamado Mundo és el nom d’un projecte musical d’allò més interessant en el que participen professionals de la talla de David Trueba (director), Toni Garrido (productor) i Javier Limón (presentador) i que té per objectiu principal fer arribar la música en directe mitjançant un programa de primera qualitat a una audiència que, malauradament, actualment no en pot gaudir gaire.

Aquest projecte, patrocinat per San Miguel, arriba a l’audiència mitjançant Canal+ (si bé tots els programes es poden veure per internet) i gira entorn a la música i als músics, els autèntics protagonistes de cada hora que dura cadascun dels 12 capítols emesos (més un de resum de la temporada).
Mitjançant actuacions exclusives diferents músics d’estils i nacionalitats diversos comparteixen escenari, donant com a fruit una fusió d’estils, ritmes i artistes realment captivadora.

La idea original surt del programa de ràdio dirigit per Javier Limón, guanyador de 8 Grammys, que s’emet a EuropaFM els dissabtes a la tarda i que ja porta més de 50 emissions. Per aquest desfilen multitud d’artistes necessitats de promoció que promouen els seus treballs mitjançant actuacions en directe.

Al llarg d’aquesta primera temporada han passat per Un lugar llamado Mundo els següents artistes: Editors, Lori Meyers, Anni B. Sweet, Young Dreams, Kiko Veneno, Manel, Ivan Ferreiro, Benjamin Biolay, Soleá Morente y Los Evangelistas, Carl Bárat, Michel Camilo, De Pedro, La Schica, Los Coronas, Crystal Fighters, Fuel Fandango, Belako, We are standard, Vampire Weekend, L. A., John Grant, Frank T., Ariel Rot, Right ons, Nena Daconte, Pink Martini, Marlango, Zenet, Loquillo, The New Raemon, Arizona Baby, Maga, Rinocerose, Dover, The Warriors, Quique González, The Posies, Anna Calvi, Zahara, Ocean Colour Scene, The Strypes, Supersubmarina, Bombay Bicicle Club i Carla Morrison.

Tot plegat és un clar exemple de l’eclecticisme que ha passat per l’escenari de la sala Joy Slava de Madrid, on s’han enregistrat la majoria dels programes, i d’on han sortit col·laboracions i noves versions d’allò més sorprenents. Tal y com diu el director del programa, David Trueba, “cal agafar els músics, posar-los sobre l’escenari i deixar constància de qui són, com estan i com es relacionen els uns amb els altres; tot això genera moments espontanis de col·laboració que són irrepetibles”, i puc afegir que memorables, i si no us ho creieu només cal que visioneu el següent vídeo:

De tot això us podeu fer una idea escoltant la playlist que us hem preparat amb motiu d’aquesta notícia i que podeu complementar amb l’escolta del CD d’aquests artistes que més us agradi. A la Xarxa de Biblioteques en tenim pràcticament de tots al vostre abast.

Us deixem amb un dels programes d’aquesta temporada, el 7è amb la participació d’Ariel Rot, Nena Daconte, Frank T i Rights on, que serveix perquè us en feu una idea del que us acabem d’explicar:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari