Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


De la mitja al knitting

De 8.000 visitants a més de 22.000. De 80 expositors a 120. D’un grapat d’activitats a 700 tallers, diverses conferències, desfilades i exposicions. De la mitja, el ganxet i el punt de creu al knitting, el patchwork i l‘scrapbooking.

Són les xifres que acrediten el saló Creativa, una fira de manualitats, labors i belles arts que avui obre la vuitena edició a la Farga de l’Hospitalet, on serà fins diumenge.

Creativa va néixer l’any 2006 com un saló de treballs manuals. Primer en solitari i després, durant tres edicions, compartint espai amb la fira del Hobby, dedicada a les maquetes, els trens elèctrics i els cotxes teledirigits. Una fusió breu, perquè el 2010, l’èxit la va portar a volar en solitari fins a La Farga.

L’oci creatiu està en expansió. Un creixement motivat en gran part per la incorporació de gent jove i per la crisi, que porta moltes persones a reinventar-se i buscar en aquest sector una sortida professional.

Creativa ha anat canviant amb els anys. Els seus visitants actualment encara són majoria femenina, però cada vegada hi va més públic masculí i també famílies senceres.

Les activitats són variadíssimes -desfilada de vestits de paper de Mollerussa, mostra de merceria, exposició de làmpades, trobada de urban knitting, o sigui, de persones que fan mitja a la ciutat…- i els tallers reflecteixen les noves tendències sense oblidar els oficis tradicionals. N’hi ha de cistelleria, d’espelmes, de bijuteria i feltre, però abunden els que utilitzen materials reciclats i treballen amb tècniques com el ganxet i el trapillo.

Des de fa un temps, a la Biblioteca Armand Cardona hem anat ampliant el nostre fons sobre aquests temes. Durant uns dies trobareu al vestíbul de la Biblioteca una exposició de documents per aprendre a fer mitja, ganxet, abaloris, cosir…i moltes coses més!

Podeu consultar tot el fons disponible a les Biblioteques de VNG a aquesta guia de lectura.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari