Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Barcelona nit d’estiu

Barcelona nit d'estiu

Aquesta setmana us presentem com a novetat la pel·lícula sorpresa d’aquest estiu, la producció catalana Barcelona, nit d’estiu del barceloní Dani de la Orden.

La nit del 18 d’agost de 2013 el cometa Rose va creuar el cel de la ciutat de Barcelona oferint un espectacle únic que no tornarà a repetir-se fins d’aquí Barcelona nit d'estiuvaris segles. A cau d’orella o a viva veu, encara germinant o a punt de pansir-se, aquesta mateixa nit va haver-hi 567 històries d’amor, però la pel·lícula es centra en només sis d’aquestes històries.

Un sopar d’amics on s’amaga un amor secret, un bebè que està de camí, la relació homosexual i clandestina de dos nois futbolistes, o el naixement d’un primer amor són els fils que s’uneixen durant aquesta nit d’estiu a Barcelona.

La pel·lícula ha estat co-produïda pel Terrat, productora d’Andreu Buenafuente. L’estrena comercial del film es va realitzar en tres fases. En primer lloc es va dur a terme un tour de presentació en diverses localitats catalanes en les quals es va projectar pel·lícula amb presència de l’equip artístic i es va poder gaudir d’un concert del cantant Joan Dausà (compositor de la banda sonora i un dels protagonistes).

El tema principal del film, ‘Jo mai mai’ ha convertit a en Joan Dausà i la seva banda, Els tipus d’interès en l’artista revelació de la temporada. Ha venut més de 4000 exemplars de l’àlbum i va ser considerat el millor disc de 2012 pels oients d’ICat FM.

Després de la gira, la pel·lícula es va estrenar a les sales cinematogràfiques el 6 de setembre i solsament unes setmanes més tard ja va estar disponible en format digital (VOD) i en suport físic (Bluray i DVD) avalat per dues companyies de qualitat com son Filmin i Cameo.

Dani de la Orden és llicenciat per l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya). Ha treballat com a realitzador publicitari i de videoclips.

Al món del cinema es va estrenar com a realitzador de curtmetratges, essent Luciano, la seva obra més premiada.

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari