Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Què està passant amb l’art contemporani?

Darrerament l’art contemporani és portada de les notícies de cultura, i no n’hi ha per menys, el volum i la qualitat de les exposicions és constant. A continuació us en citem unes quantes:

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va inaugurar dimarts 19 de novembre l’exposició Un dilema. L’art contemporani i la inversió en la incertesa a l‘Arts Santa Mònica, que és una mostra de l’art actual i de la bona feina desenvolupada a varis dels centres de Catalunya.

La mostra ofereix obres que exemplifiquen les diverses tendències creatives actuals a partir d’artistes que han passat els últims anys pels centres de la Xarxa d’Arts Visuals de Catalunya (Lo Pati/Amposta, Fabra i Coats/Barcelona, Bòlit/Girona , Tecla Sala/L’Hospitalet, La Panera/Lleida, MAC /Mataró, Centre d’Art de Tarragona/Tarragona, ACVIC/Vic).

Els artistes participants a l’exposició són: Francesc Abad, Basurama, Ro Caminal, Curro Claret amb Arrels Fundació, Raimond Chaves & Gilda Mantilla, Democracia, Raquel Friera, Ana Garcia-Pineda, Martí Guixé, Núria Güell amb Juanjo Garfia, Les Salonnières, Antoni Llena, Antoni Marquès, Josep-Maria Martin, Mariona Moncunill, Sofia Mataix  & Miquel Ollé, Antonio Ortega, Gabriel Pericàs, Tere Recarens & Özay Sahin, Francesc Ruiz, Mireia Sallarès i Ivó Vinuesa.

A part de les diverses propostes que es poden trobar al diferents centres de la Xarxa d’Arts Visuals de Catalunya hi ha altres criteris molt interessants com l’actual exposició Art, dos punts, organitzada conjuntament entre el Caixaforum i el MACBA, que han compartit les col·leccions per a crear-la.

La mateixa exposició ofereix dos punts de vista, al Museu d’Art Contemporani de Barcelona l’usuari explora els diferents episodis de modernitat de la ciutat des de la creació contemporània i al Caixaforum té un diàleg amb les inquietuds de la generació de la postmodernitat. Al Caixaforum es poden veure obres de Tony Oursler, Cindy Shermann, Joseph Beuys i Robert i al MACBA de Joan Brossa, Pep Duran, Eduardo Chillida, Lucio Fontana, Richard Hamilton, Juan Muñoz, Jeff Wall i Paul Klee, entre d’altres.

A Vilanova i la Geltrú, també hi ha exposicions d’art contemporani d’alt nivell, com les que ofereix La Sala. Un exemple és la que està en curs, Tom Carr Reverberatio, que es podrà veure fins el 5 de gener.

L’artista, Tom Carr, crea a partir de l’essència primigènia de la forma, la seva evolució que reverbera i canvia segons el seu entorn. Unes activitats complementàries acompanyen l’exposició:

  • Diumenge 1 de desembre a les 12h l’artista farà una visita comentada a l’exposició.
  • Divendres 27 de desembre a les 18h es farà un taller infantil de Nadal, ‘Juguem amb la llum’.

Les biblioteques de Vilanova tenen un ampli fons d’Art contemporani i al catàleg de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona trobareu material sobre Tom Carr.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari