Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


L’esport al cinema

Pel·lícules hi ha per tots els gustos. Però si el que més t’agrada és l’esport trobaràs que pots gaudir d’un munt de modalitats sense moure’t del lloc i amb protagonistes molt variats.

Denzel Washington, Brad Pitt, Morgan Freeman, Matt Deamon, Hilary Swank… pràctiquen i viuen al voltant de l’ambient d’esports com boxa, futbol, futbol americà, beisbol o atletisme.

Els companys del Prestatge Virtual d’Esports han preparat una Guia de lectura on podreu trobar moltes pel·lícules relacionades amb l’esport.

A l’espai de cinema de la Biblioteca us hem preparat una exposició de fons amb alguns d’aquests films. Trobareu aquestes i altres pel·lícules sobre esports al catàleg de les Biblioteques de Vilanova.

Carros de fuego (1981). Una pel·lícula mítica sobre l’esport que ens explica la història de superació de dos atletes britànics que participaran als Jocs Olímpics de París del 1924. Un d’ells, jueu, supera l’antisemitisme i les barreres de classe per poder competir. L’altre, fervent practicant protestant presbiterià, veu com les seves conviccions el limiten a l’hora de competir.

Futbol i rugby

Entre aquestes pel·lícules trobareu sobretot comèdies, però també històries de superació i recreacions de fets històrics.

Boxa i lluita

Uns esports brutals sota els quals trobem històries molt dramàtiques i protagonistes que s’han d’enfrontar a les seves pors, prejudicis o famílies per poder aconseguir les seves fites.

Esports americans

Aquí trobarem una mica de tot. Pel·lícules sobre beisbol, bàsquet o futbol americà, melodrames que enalteixen el somni americà, l’esperit de superació davant les dificultats econòmiques o la denuncia social.

Esports marins

Aquí tenim tres pel·lícules molt diferents que parlen de la fascinació que el mar genera en alguns esportistes. Un drama, un thriller i una comèdia d’animació que mostren amb prou realisme els budells d’esports com la immersió en apnea o el surf.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari