Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Jaume Cabré, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Jaume CabréL’escriptor Jaume Cabré (Barcelona, 1970) ha estat guardonat amb el 42è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes per la seva fidelitat a la literatura catalana i al país, segons s’ha anunciat a la seu d’Òmnium Cultural 

El jurat també ha destacat la importància i l’exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, que ha contribuït a la vida cultural dels Països Catalans. 

El premi li serà atorgat en una cerimònia al Palau de la Música proper 14 de juny.  

Durant molts anys ha compaginat l’escriptura literària amb l’ensenyament. També ha treballat com a guionista per al cinema i la televisió. Amb Joaquim Maria Puyal va ser el creador i guionista de la primera sèrie televisiva emesa a TV3: La Granja (1989-1992), a la qual van seguir altres títols com Estació d’enllaç (1994-1998), Crims (2000) i les pel·lícules per a televisió La dama blanca (1987), Nines russes (2003) i Sara (2003).  

Jaume Cabré és llicenciat en Filologia Catalana i es va dedicar molts anys a l’ensenyament. Va publicar el seu primer llibre, un recull de narracions, el 1974. Des d’aleshores ha publicat diverses novel·les entre les quals destaquen La Teranyina (1984), Fra Junoy o l’agonia dels sons (1984), Senyoria (1991), L’ombra de l’eunuc (1996) i Les veus del Pamano (2004), que va ser adaptada per a la televisió el passat 2009. 

Portades

Les seves novel·les han estat traduïdes a una dotzena de llengües. Ha rebut cinc vegades el premi Crítica “Serra d’Or”, tres vegades el premi de la Crítica Catalana; la Lletra d’Or i molts altres premis com el Sant Jordi, el Prudenci Bertrana o el Joan Crexells. 

Durant tota la setmana podreu trobar exposats al taulell del primer pis de la Biblioteca diferents obres de l’autor. 

Us deixem amb el vídeo de la roda de premsa on es va anunciar el premi.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari