Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


El Saló del manga ja és aquí!

Des de demà fins diumenge 3 de novembre podeu gaudir als palaus 1 i 2 de la Fira de Barcelona a Montjuïc de la dinovena edició del Saló del Manga.

Degut al rècord de visitants de l’any passat, enguany es duplica l’espai del Saló i arriba fins al 25.000m2. El pavelló n º 2 acollirà expositors, exposicions, tallers de manga i jocs tradicionals japonesos, taller de vestir quimono, conferències, classes magistrals i taules rodones, àrea de videojocs, zona de gastronomia japonesa, espai infantil i altres activitats. Al pavelló n º 1 tindrem l’escenari, que donarà cabuda als concursos de Anime Song Contest, Cosplay i World Cosplay Summit, així com a les actuacions musicals, l’exposició Manga en joc, exhibicions esportives d’esports populars al Japó i espais de creació relacionats amb l’esport.

L’exposició ‘Manga en joc’, comisariada per l’especialista Marc Bernabé, realitzarà un interessant recorregut per les obres més importants dels manga amb temàtica esportiva com Capitan Tsubasa o Inazuma eleven (futbol), Cinturó negre (judo), The prince of tennis (tenis) o Slam Dunk i Chicho Terremoto (bàsquet).

Una segona exposició programada porta per títol ‘Els nostres mangakas’, comisariada per José Luis Puertas, que rendirà un homenatge als autors espanyols que s’han deixat atrapar per l’apassionant món del manga i han creat un nou gènere dins del còmic espanyol.

El XIX Saló del Manga de Barcelona comptarà amb la presència de destacats mangakas com Yoichi Takahashi, popular al Japó i internacionalment pel seu manga Capità Tsubasa conegut a Espanya per la seva adaptació a l’anime coneguda com a Campeones, i Shintaro Kago, màxim exponent del eroguro, un estil de manga transgresor que juga posant al límit el lector. També tenim confirmada la presència de l’artista xinès Li Kunwu, un dels autors més representatius de la seva generació. També cal destacar la important presència de grans creadors i productors japonesos de videojocs.

Si no us voleu perdre cap de les activitats que prepara el Saló, podeu consultar el programa complerta aquí.

A la Biblioteca us hem preparat una exposició amb el nostre fons de còmic manga, incloent algunes novetats com el primer volum de Thermae Romae de Mari Yamazaki, El perro enamorado de las estrellas de Takashi Murakami, el cinquè volum de Death Note Black Edition o les dues temporades de la sèrie d’anime Los caballeros del zodiaco: the lost canvas.

També trobareu com a novetat les pel·lícules en imatge real que adapten la sèrie de culte 20th century boys de Naoki Urasawa.

Podreu trobar tots aquests documents al vestíbul del primer pis de la Biblioteca.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari