Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Tardor de sèries: The Killing

The Killing és una sèrie de televisió nord-americana de gènere policíac basada en la sèrie de televisió danesa Forbrydelsen.

La detectiu Sarah Linden (Mireille Enos) està a punt de deixar la seva feina al departament d’homicidis de la policia de Seattle per traslladar-se amb el seu fill a la daurada Califòrnia, on l’està esperant el seu promès.

El seu substitut, el detectiu Stephen Holder (Joel Kinnaman), està preparat per prendre el relleu, però abans d’anar-se’n, Sarah respon a una trucada d’un cotxe patrulla que ha trobat un suèter ensangonat en un camp. El jersei pertany a una noia que ha desaparegut, Rosie Larsen, a la que aviat troben al maleter d’un cotxe en el fons d’un llac.

La Sarah descobreix que el cotxe està registrat a nom del comitè de campanya del regidor Darren Richmond (Billy Campbell) que es presenta per a alcalde. El cas la comença a absorbir i decideix posposar la seva marxa uns dies.

Aquesta primera temporada consta de 13 episodis i cada un és un dia d’investigació en el cas de la Rosie. A mida que van passant els dies, la Sarah, una dona aparentment freda i calculadora, s’implica cada cop més a la feina i comencem a conèixer la seva història i el seu costat fosc, una persona mentalment inestable marcada per una infància itinerant a cases d’acollida.

En Holder, en canvi, és un detectiu acabat d’arribar al departament d’homicidis des de narcòtics, on va treballar molt de temps d’incògnit als carrers, el que va provocar que acabés convertint-se en addicte a la metanfetamina.

La Sarah és el gel i en Holder el foc, aparentment no tenen res en comú, però aviat aprenen a entendre’s i es converteixen en un bon equip. La seva relació i la química que hi ha entre ells és gairebé el més interessant d’aquesta proposta televisiva.

Amb el seu ambient humit i plujós, sempre amb núvols, podem dir que la ciutat de Seattle en un personatge més de la sèrie i representa sovint l’estat d’ànim dels protagonistes de la sèrie.

Al llarg d’aquesta primera temporada és barregen les històries personals dels detectius, de la família de la noia morta i dels sospitosos de l’assassinat de la Rosie amb la investigació del crim i la disputada cursa electoral per l’alcaldía de la ciutat.

The Killing va ser estrenada a l’abril de 2011 a la cadena privada AMC i va tenir una bona recepció per part de la crítica i el públic, el que va fer que es renovés per dues temporades més. Les dues primeres tracten sobre el cas Larsen i la darrera està relacionada amb un antic cas que va investigar fa anys. Recentment la cadena va anunciar que la sèrie no tindria una quarta temporada.

Una atmosfera molt reeixida, una trama que enganxa des del primer minut i uns personatges carismàtics i propers són els punts forts d’aquesta sèrie, no us la deixeu perdre!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari