Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Llapis i… acció! Roser Capdevila dibuixa

El Palau Robert presenta una exposició amb obra inèdita de Roser Capdevila, una de les grans figures de la il·lustració a Catalunya. “Llapis i…acció! Roser Capdevila dibuixa” explora els contes més populars de la seva trajectòria i proposa un viatge per la seva biografia. La mostra es va inaugurar el 8 d’octubre i es podrà visitar fins el 27 d’abril del 2014.

La Generalitat de Catalunya l’organitza, amb la col·laboració de Gas Natural Fenosa i la Fundació Lluís Carulla. En són les comissàries la crítica d’art Mercè Alsina i l’arquitecta Anna Batet, filla de la il·lustradora. També cal destacar la col·laboració entusiasta de la mateixa Roser Capdevila en tot el procés de gestació i preparació del projecte.

La seva bibliografia comprèn mes de tres-cents títols publicats a diferents països. La seva obra ha estat traduïda del català a totes les llengües majoritàries i ha escrit i dibuixat pera editorials de França, Alemanya, Àustria, Itàlia, Canadà, Bèlgica i el Japó.

La mostra presenta una selecció de contes, representatius d’aquesta producció ingent, alguns dels quals no s’han publicat a casa nostra. La tria, d’una banda ens permet seguir l’evolució del seu estil com a il·lustradora i per l’altra banda ens la descobreix com a autora de text.

Un dels títols seleccionats és la sèrie de dibuixos de “Les Tres Bessones”, per la qual és internacionalment coneguda, i que ha eclipsat sovint tot l’univers d’històries i personatges sorgits de la mà i del cap d’aquesta il·lustradora.

Aquests contes estan acompanyats per diverses escenografies que tenen per objectiu vincular els contes i les històries que Capdevila narra i dibuixa, amb la seva vida personal. Quins vincles té la Roser amb la cangur Estefania o amb la girafa Palmira? Ho podem descobrir en l’exposició.

El relat expositiu es desenvolupa en els àmbits següents: Apunts d’infantesa; Neix una il·lustradora; Dibuixant i bona lletra; Una experiència de conte; Un personatge, un retrat; Contes dins de contes; Dibuixos que es mouen; Hola a tothom; De portes endins; S’alça el teló, i El Cabaret.

A les Biblioteques de Vilanova podeu trobar molts dels contes de l’autora: Roser Capdevila
 
Us deixem amb una entrevista realitzada aquest estiu a la Roser, amb motiu de la mostra.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari