Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘La cançó de l’estiu’, un clàssic del bon temps

Agost, vacances, calor, alegria, color, diversió… per fi arriba l’estiu! I què seria d’un estiu sense la seva cançó de l’estiu?

Des dels clàssics de grups dels anys’ 60 com Els Diablos o Fórmula V, als nous himnes pop que des de fa uns anys popularitzes els anuncis televisius d’una coneguda marca de cervesa, no hi estiu sense banda sonora.

Rock, pop, ritmes Llatins o reggae…de tot hi pot haver a l’hora de crear un hit que soni a totes les discoteques i places dels pobles de Catalunya durant els dies més calorosos de l’any.

Què aixequi la mà el que no s’hagi deixat la gola cridant el ‘Chiquilla’ dels Seguridad Social, ballant el ‘Aserejé’ de Las Ketchup a altes hores de la matinada o intentant arrambar-se a la noia dels seus somnis amb el ‘Bailar Pegados’ del Sergio Dalma.

Cançons n’hi ha per a tots els gustos, algunes de qualitat de qualitat dubtosa, però amb tonades que es fiquen dins el teu cervell i que no pots parar de taral·lejar.

Des de la Biblioteca Armand Cardona hem preparat una llista de reproducció on trobareu les cançons més emblemàtiques que han acompanyat els estius dels darrers anys.

I si en voleu saber més d’aquesta curiosa tradició, no dubteu en consultar el Bloc dels Musictecaris catalans, L’Ampli, que hi van dedicar tota una sèrie d’entrades.

Esperem que us agradi!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari