Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Quantic love’ de Sònia Fernàndez – Vidal

Quan la Laila acaba el batxillerat, els seus pares es queden sense feina. Per poder-se pagar els estudis, la Laila troba feina de cambrera al CERN, un reconegut Centre d’Investigació Nuclear, prop de Ginebra. A la cafeteria on treballa coneix a l’Alessio, un jove periodista en pràctiques amargat perquè ha de passar l’estiu en “el lloc més avorrit de l’univers”, un accelerador de partícules de 27 quilòmetres de circumferència on el fred és més acusat que en qualsevol altre lloc del cosmos.

Però el cor de la Laila s’accelera la tarda que s’acosta a en Brian, un estudiant de doctorat que ve de Los Àlamos, Nou Mèxic, on es realitzen projectes militars. El seu amic s’ofereix a ensenyar-li les instal·lacions mentre li explica els secrets del a física quàntica. La Laila està fascinada amb el jove científic que sembla immune als seus encants.

Mentre serveix menús diàriament a centenars d’investigadors que s’entrebanquen amb les cadires, la Laila es troba atrapada entre l’aparent fredor d’en Brian i l’amistat de l’Alessio. Ella espera el seu primer petó durant l’estiu més emocionant de la seva vida i acabarà descobrint que l’amor és l’energia més poderosa de l’univers.

Un triangle amorós amb el qual viurem una història apassionant i emotiva i amb el que a més descobrirem l’interior dels laboratoris i la realitat dels científics actuals.

Aquest és l’argument de Quantic Love, una novel·la juvenil escrita per una científica, la Sònia Fernández – Vidal, que amb la voluntat d’acostar la ciència als més joves no ha dubtat en mirar de captar la seva atenció mitjançant l’escriptura i barrejant la física amb la química de l’amor.

Sònia Fernàndez – Vidalva néixer a Barcelona al 1979 i és doctorada en Òptica i Informació Quàntica per la Universitat Autònoma de Barcelona, va contribuir l’any 2003, a través del CERN, en el projecte LHC.

L’any 2005 va viatjar a Los Álamos i va col·laborar amb la divisió teòrica de Los Álamos National Lab (LANL) en un projecte sobre la decoherència i la informació quàntica. També va contribuir l’any 2006 en un projecte europeu sobre computació quàntica escalable amb llum i àtoms a través de l’Institut de Ciències Fotòniques ICFO. A partir de 2009 va treballar com a docent i investigadora a la Universitat Autònoma de Barcelona. També ha fet xerrades de divulgació científica per a persones no especialitzades.

Amb la voluntat d’acostar la ciència als més joves, la Sònia va publicar l’any 2011 La porta dels tres panys, la seva primera novel·la editada per La Galera. El llibre va ser tot un èxit de vendes, ha estat traduït a 11 idiomes i ha rebut elogis tant de científics com escriptors de prestigi.

L’any 2012 va publicar Quantic Love, que des de la seva publicació s’ha mantingut a la llista dels més venuts i ja va per la seva segona edició.

A les Biblioteques de VNH podreu trobar les dues novel·les d’aquesta autora: Sònia Fernández – Vidal

Us deixem amb la cançó que el grup barceloní Nikosia ha compost per acompanyar el tema del llibre. El grup està format, entre altres persones, per l’escriptor Francesc Miralles, del qual ja hem parlat en el nostre Biblioblog.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari