Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Música i Punt d’estiu

Durant aquest estiu vuit escriptors catalans recomanen diferents lectures als usuaris de les biblioteques públiques a través de punts de llibre musicals. Aquesta iniciativa, posada en marxa pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, s’emmarca dins del projecte “Música i Punt” que enllaça les biblioteques públiques amb l’activitat musical.
Les biblioteques públiques distribueixen 8 punts de llibres musicals diferents, els quals inclouen codis QR que enllacen a una selecció de música per acompanyar les lectures.

Música i punt

Les lectures que es proposen als punts de llibre han estat seleccionades pels següents escriptors:

La selecció musical, que ha anat a càrrec d’artistes de La Música de la Cala i del col·lectiu de bibliotecaris especialitzats en música AMPLI, és en forma de llistes de reproducció que apareixen com a part de l’aplicació de Mondosonoro per a Spotify, la primera aplicació d’aquest tipus feta per una empresa catalana. Així mateix, els usuaris podran descarregar-se temes inèdits de 8 grups catalans de música electrònica a través del punt de llibre.

“Música i punt” pretén promoure la relació directa entre música i literatura, així com la utilització de la xarxa 2.0 de biblioteques i els seus continguts en línia. És el resultat de la suma de diversos agents: “musictecaris” (bibliotecaris especialitzats en música), escriptors de primer nivell (tots ells col·laboradors habituals en biblioteques), els agents culturals del col·lectiu d’artistes de música electrònica La Música de la Cala i les biblioteques públiques com a veritables motors culturals dels seus territoris.

Música de la cala & AMPLI

A la biblioteca Armand Cardona Torrandell podeu trobar durant aquests dies les diferents lectures recomanades exposades a l’espai de la música.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari