Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – Agost

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent als mesos d’agost, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Entre les novetats per adults trobareu el llibre Las Mejores recetas de mí madre , on el prestigiós cuiner Joan Roca, de El Celler de Can Roca, escollit millor restaurant del món per la revista The Restaurant Magazine, presenta una selecció de les millors receptes de la cuina tradicional catalana, escollides entre les que la seva mare, Montserrat, prepara des de sempre al restaurant Can Roca de Girona.

Pel que fa a les novel·les us recomanem El Efecto del aleteo de una mariposa en Japón Ruth L.Ozeki. Entre les pàgines d’aquest llibre hi ha el diari d’una nena anomenada Nao. Arrossegat per les onades d’un tsunami, ha creuat tot un oceà per arribar al seu destí. Canviarà la vida de qui el trobi. Potser també la teva.

A la secció infantil destaquem el conte El teléfono de las ardillas de Kazue Takahashi. El llibre que explica de manera divertida perquè de tant en tant veiem esquirols recorrent els fils telefònics com experts funambulistes. Ens narra l’aventura d’un petit esquirol fins que pot parlar amb la seva àvia i de la llarga conversa que mantenen. No amb el telèfon, sinó “sobre” el telèfon… Un fantàstic invent!

També recomanem el llibre 100 Gegants: Petita guia dels gegants de Catalunya amb els textos d’Heribert Massana i les il·lustracions de JuanolO. Cent gegants de pobles, viles i ciutats de Catalunya, gegants més antics i de més nous, gegants guerrers, reis i feudals, moriscs, pagesos i pescadors, gegants d’oficis o senyors i hereus amb barret de copa o barretina… Cent!

Entre els còmics us presentem Virus tropical de la peruana Paola Gaviria, més coneguda com Power Paola. Aquest àlbum és una narració autobiogràfica que explica la història de Paola des de l’origen de la seva vida, quan la seva mare estava embarassada fins als seus 18 anys, moment en el qual s’independitza i marxa de la casa que compartia amb una de les seves germanes per fer la seva vida.

Pel que fa a la música us recomanem el primer treball de la cantautora empordanesa Rosa Pou, Entre monosíl·labs. Un disc desenfadat, amb un llenguatge fresc i propi en el que juga amb les paraules, els sons, les emocions, les rimes, els ritmes i la música. Un viatge des de l’autocrítica fins a la burla carinyosa que queda… entre monosíl·labs.

Per últim, a la secció de cinema trobareu el darrer film d’una de les poques realitzadores guanyadores d’un Òscar, Kathryn Bigelow. Estrenada aquí com La noche más oscura, el darrer film de l’oscaritzada Bigelow ens apropa a l’operació que, conduïda pels serveis secrets nord-americans, va acabar amb la vida del cap d’Alqaeda Osama Bin Laden. Amb un gran pols interpretatiu, relata els anys que va ser perseguit i com es va posar fi als seus dies.   

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – Agost

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari