Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Nous usos i aplicacions del Catàleg de les biblioteques

Des de la posada en marxa de la BibliotecaVirtual, ara fa un any i mig, l’evolució de les possibilitats que ofereix als usuaris ha estat molt gran. En el mateix sentit ha evolucionat el Catàleg Aladí que, a banda de la tradicional cerca de documents, reserves, renovacions, etc. ha incorporat noves aplicacions relacionades amb l’ús tan estès que se’n fa de les xarxes socials.

Per refrescar els tradicionals usos que en fem del Catàleg i que estan relacionats amb els habituals tràmits (préstec, reserves, renovacions,…) els companys de la biblioteca Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí han realitzat uns tutorials que segur que us seran de gran utilitat. En aquest enllaç podeu trobar el primer que varen realitzar, Com fer reserves, i a continuació us oferim el darrer que han fet i que porta per títol Tràmits en línia:

Una de les darreres aplicacions que incorpora l’Aladí permet als usuaris compartir amb els seus contactes a la web social els títols dels documents que més li agraden o li interessen, de tal forma que pugui recomanar llibres, música i cinema entre el seu entorn. Per fer-ho, només cal clicar el botó de “Compartir” que es troba a la fitxa de cada document del catàleg.

Compartir a les xarxes socialsA banda d’aquesta millora, recentment també s’han incorporat altres relacionades amb l’espai El meu compte permet saber de quines biblioteques són els documents que l’usuari té en préstec, de tal manera que es faciliti el retorn dels documents que s’han agafat en préstec a qualsevol de les 214 biblioteques i 9 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.
Així també, quan es busca un document que pertany a una saga, el catàleg incorpora ara a la fitxa del document la informació que pertany a una saga i que es poden consultar la resta de documents relacionats.

Tot plegat petits avenços que tenen per objectiu fer més pràctica i còmoda l’experiència dels usuaris a l’hora de trobar els documents que els interessen i gestionar les diferents aplicacions associades.

Més informació:

•    Catàleg Aladí

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari