Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Blue Jeans

Blue Jeans és el pseudònim de l’escriptor Francisco de Paula Fernández. Se’l reconeix per ser l’autor de Cançons per a la Paula un novel·la juvenil desenvolupada inicialment a Internet i que més tard es passaria al paper.

Actualment és ja una trilogia formada pels llibres Cançons per a la Paula, Saps que t’estimo? i Fes-me callar amb un petó.

Cançons per la Paula ens explica la història de la Paula, una adolescent de 17 anys que s’enamora de l’Àngel, un noi més gran que ella, al que ha conegut per Internet. El dia en que han quedat per trobar-se en persona, ella té una trobada casual amb un altre noi, l’Àlex amb qui passa una estona fantàstica. El que no sap la Paula és que té un altre admirador secret…les amigues de la Paula, “les sugus”, l’acompanayaran durant aquesta aventura plena d’amors i desamors.

Les altres dues novel·les continúen les històries d’amor de la Paula, però també de les seves amigues, que comencen a surtir amb altres nois i viuen noves experiències.

Degut a aquest gran èxit, en Francisco està treballant en una altra trilogia, denominada El club dels incompresos, i ja n’ha publicat els dos primers títols: Bon dia, princesa! i No somriguis que m’enamoro.

Aquestes novel·les parlen del club dels incompresos, formats per la Eli, la Valeria, en Bruno, en Raúl, la María i l’Ester, un grup d’amics que es van conèixer a l’Institut. Tots són molt diferents (la sexi, el simpàtic, la seriosa, el gupao, la tímida…) però es fan costat els uns als altres.

El tercer volum, que encara no té títol sortirà a principis de 2014, any on s’espera començar a rodar l’adaptació cinematogràfica d’aquestes novel·les en la qual l’autor hi està treballant junt amb Atresmedia, Bambú i Editorial Planeta.

Francisco de Paula va néixer a Sevilla i actualment viu a Madrid. Va començar a estudiar dret a però finalmente es llicencià en Periodisme. Té un màster en Periodisme Esportiu i ha col·laborat amb diversos mitjans. Actualment es dedica a escriure a temps complert i col·labora amb la Revista Superpop.

La música és molt important en les històries que explica en Francisco i disposa de vàries llistes de reproducció a l’Spotify relacionades amb cadascuna de les seves novel·les.

Dins aquestes llistes podem trobar música d’artistes d’allò més variat: des d’en Michael Jackon a Pablo Alboran, passant per Duncan Dhu, Snow Patrol, Loquillo, Laura Pausini o Rihanna, entre molts d’altres.

Fins i tot es va organitzar un concurs per trobar la Banda Sonora pel llibre Cançons per a la Paula. La guanyadora va ser la cançó ‘Grita que me quieres’ escrita per Jesús Domínguez y Jaime Roldán i interpretada per la Robin.

L’èxit d’en Francisco no es podria entendre sense les xarxes socials, on ha aconseguit engrescar a milers de seguidors per als seus perfils de Twitter o Facebook.

Podeu trobar totes aquestes novel·les a les Biblioteques de VNG: Blue Jeans

Us deixem amb una entrevista amb en Francisco de Paula.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari