Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Nominats als premis del Saló del Còmic de Barcelona

PòsterEls premis del 28è Saló Internacional del Còmic de Barcelona ja tenen els seus nominats. Els professionals del sector de la historieta han anat emetent els seus vots fins el pasta 1 de març. El proper 19 d’abril finalitzarà la segona votació i els guanyadors dels premis es donaran a conèixer la nit del divendres 7 de maig a l’acte d’entrega de premis del Saló. 

Els premis per a autors espanyols estan dotats econòmicament. D’altra banda, el comitè executiu de FICOMIC, entitat organitzadora del Saló, escollirà directament el Gran Premi del Saló en reconeixement a la trajectòria professional d’un autor espanyol, que té una dotació de 6.000€. A la passada edició del Saló es va premiar Ana Miralles, autora del cartell d’enguany. 

Entre els nominats a les diferents categories volem destacar aquestes obres que podeu trobar a la secció de còmics de la Biblioteca. 

SupermanAll Star: Superman de Grant Morrison i Frank Quitely (Planeta deAgostini). Grant Morrison, autor d’obres com Batman: Arkham Asylum, JLA o Crisi Final, vol retre homenatge al primer súper-heroi de la història en 12 capítols que suposen un repàs a l’evolució de l’home d’acer durant els seus 70 anys de vida.  

GénesisGénesis de Robert Crumb (Ediciones La Cúpula). El que singularitza aquesta versió del primer llibre de la Bíblia, és que en Robert Crumb ha fet una adaptació sense interpretació, sense un distanciament crític. Sota la seva ploma Adán i Eva, Noé, Abraham, Isaac, Sara i la seva múltiple descendència adquireixen un rostre, un cos, una veritat carnal que ens els fa tan familiars que es converteixen en els nostres parents pròxims.   

PinocchioPinocchio de Winshluss (Ediciones La Cúpula). Vincent Paronnaud ha agafat la història que va popularitzar Collodi i n’ha modernitzar la trama: en Pinocchio, la titella de fusta, és un simple androide concebut per un enginyer i el grill que parla és un okupa confortablement allotjat dintre del crani del petit robot. 

El arte de volarEl arte de volar de Antonio Altarriba i Kim (Edicions de Ponent). El 4 de maig de 2001 el pare d’Antonio Altarriba es va suïcidar. D’aquesta manera posava fi a una vida marcada pel fracàs i la frustració. De la mà de la seva figura recorrem les penúries de l’Espanya de principis de segle, la guerra civil, l’exili, els camps de concentració, la resistència contra els alemanys, el mercat negre, l’arribada de la democràcia…  

EnduranceEndurance de Luís Bustos (Planeta deAgostini). L’obra ens explica l’odissea de l’expedició comandada per Sir Ernest Shackleton que l’any 1915 pretenia creuar per primera vegada l’Antàrtida en trineu. Els 27 homes embarcats en aquest repte van quedar atrapats durant gairebé dos anys en el gel suportant unes condicions extremes al límit de les seves forces.  

Las calles de arenaLas calles de arena de Paco Roca (Astiberri). Cal estar molt atent a l’hora de triar el carrer correcte per a arribar a una cita quan ja es va amb retard: un error pot resultar fatal. Amb un punt oníric i de realisme màgic propi de les obres de Cortázar o Borges, Paco Roca ens presenta l’estrany viatge d’un jove a través de llocs habituals que, no obstant això, es tornen desconeguts, dintre d’una realitat sorprenent, i encara així, familiar. 

El Saló del Còmic també dóna un premi a la millor revista especialitzada i a la Biblioteca en podreu trobar dues: ¡Dibus!, a la sala infantil i juvenil i Dolmen, a la secció de revistes. 

Podeu trobar la llista complerta dels nominats aquí. 

Recordeu que a la Comicteca de la Biblioteca trobareu molts més còmics!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari