Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Estiu a les biblioteques!

Arriba l’estiu i les biblioteques enlloc d’aturar la seva activitat bullen amb idees per ajudar als seus usuaris a passar unes bones vacances!

D’una banda, com cada estiu, una trentena de biblioteques i bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona apropen els seus serveis a les platges i piscines de la província de Barcelona. En total, es posen a disposició dels ciutadans 2 biblioplatges, 22 bibliopiscines i 9 altres espais habilitats per a la lectura a l’aire lliure (jardins, parcs, rambles i terrasses). Crear nous lectors i associar la lectura amb el temps de lleure són els principals objectius d’aquests serveis d’estiu.

Les biblioplatges i bibliopiscines posen a disposició dels banyistes materials per a diverses edats i interessos: novel·la curta, còmics, contes, revistes i diaris, un tipus de document que permet la lectura ràpida. També s’ofereixen activitats com ara tallers, xerrades i narracions de contes i, en alguns casos, també accés al servei Wi-Fi. Per utilitzar tota aquesta oferta, l’usuari només ha de presentar algun document que l’identifiqui.

A Vilanova, el servei de Bibliomercat es renova durant el mes de juliol i amb un Racó infantil. Aquest servei, que s’oferirà els dies 5, 12, 19, 26 de juliol, permetrà als més petits gaudir d’una àmplia selecció de fons infantil i aprofitar així les hores de lleure de les que disposen durant l’estiu.

Una altra de les novetats del Bibliomercat serà la realització de l’activitat l’Hora del Conte. Els divendres 28 de juny, 12 i 26 de juliol, els més menuts podran gaudir, a les 12 hores a la plaça del Mercat de Mar, d’aquesta activitat que tant d’èxit té a les biblioteques municipals.

I d’altra banda, la Biblioteca virtual ens ofereix un recull de les millors propostes per gaudir de l’estiu.

Per als més inquiets tenim receptes estivals, cuines del món, propostes literàries, pel·lícules, músiques, festivals i concerts… Per als més viatgers, consells fotogràfics, els millors blocs de viatges, recomanacions per fer els preparatius… Per als amants de la platja, consells per cuidar la salut mentre prenem el sol. Si aprofiteu l’estiu per treballar, trobareu recursos per buscar feina i per formar-vos.

Des de la plataforma virtual s’obren diferents prestatges amb les següents temàtiques: Cuines del món , Cuina per seduir, Receptes d’estiu, El món en vinyetes, Recorreguts literaris, Novel·les per estat d’ànims, Recorreguts cinematogràfics, Fotografia digital, Festivals i concerts, Viatges i músiques, A punt per viatjar, Blogs viatgers, Viatges i salut, Cuida les platges i cuida’t tu,
Busques feina?, Autoformació digital i Lectura a la fresca.

També trobareu informació sobre els horaris d’estiu de les biblioteques Municipals de la província de Barcelona i les avantatges del carnet de biblioteques.

I els més menuts a través de la plataforma Gènius podreu trobar receptes de cuina d’estiu, jocs com el del castell de sorra i els dedicats a Salvador Espriu, diferents consells sobre la calor, els petards, l’estalvi d’aigua, festes i personatges, cançons per l’estiu, Gent de mar …

Una de les novetats del portal infantil es el videojoc ‘A la descoberta de la biblioteca!’, una proposta educativa perquè els infants del cicle de Primària aprenguin a utilitzar les biblioteques, sàpiguen buscar informació i adquireixin hàbit lector de forma lúdica i amena.

‘A la descoberta de la biblioteca!’ consta de 9 jocs. Estan protagonitzats per l’extraterrestre Xandri i els personatges del portal: Gènius, PlayMe, Valentina i Bit.

Bon estiu i bones vacances!

1 Comentari fins ara

  1. Cirugía Maxilofacial IOMM Divendres 22 d'Abril de 2016 - 23:33 h

    Molt interesant!

Deixa un comentari