Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Salvador Espriu pels nens i nenes

Salvador Espriu (Santa Coloma de Farners, 1913 – Barcelona, 1985), és un dels escriptors més significatius de la postguerra i un dels poetes catalans més importants. Tot i que es dóna a conèixer com a narrador, la seva incursió tardana en la poesia no és cap obstacle per aconseguir un ràpid reconeixement, no només dins les lletres catalanes sinó dins la literatura universal.

També té un paper important en la recuperació del teatre català.

El proper 10 de juliol se celebrarà el centenari del naixement del poeta, i tot i que és difícil de celebrar l’any Espriu perquè és un autor complicat per als nens i nenes de fins a dotze anys,  amb motiu d’aquesta efemèride, el portal infantil Gènius inclou dos jocs perquè els infants coneguin més detalls de la vida i obra de l’escriptor, narrador i poeta, conegut pel seu món personal líric i reivindicatiu alhora, amb una gran preocupació per preservar els mots i salvar la llengua.

Descobrirem Espriu a través d’en Gènius i en PlayMe, la seva mascota, quan viatgen a la Biblioteca Virtual, un món perdut al ciberespai on viuen la Valentina i en Bit. Els quatre amics exploren els confins misteriosos de la biblioteca, un laberint amb innumerables sorpreses, paisatges i personatges als quals només s’hi pot accedir des de la web de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona.

El primer dels jocs, “Descobrim… Salvador Espriu”, consisteix en tres blocs de dues preguntes cadascun, sobre detalls de la seva biografia, obra, personatges literaris, premis… El joc també inclou un retallable amb unes ulleres similars a les que duia Espriu.

El segon joc, “D’Arenys a Sinera”, requereix que els nens i nenes condueixin un vaixell, tot evitant els obstacles que s’interposen al seu camí. Es basa en el viatge pel Mediterrani que va fer l’autor el 1933. Cada etapa superada ofereix unes recomanacions de llibres que es poden trobar a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Aquests jocs s’acompanyen d’un dossier per a mestres i bibliotecaris per ampliar les propostes lúdiques i treballar més a fons la figura de l’autor a l’escola o la biblioteca.

Aquesta iniciativa se suma a l’especial web dedicat a l’autor que des del març inclou la Biblioteca Virtual, així com a les diverses activitats en homenatge a Espriu que tenen lloc al llarg de tot aquest any i que es poden consultar al web de l’Any Espriu.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari