Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Festival En Veu Alta

El proper divendres 31 de maig comença el festival de narrativa i tradició oral En Veu Alta (EVA). Enguany, el festival arriba a la seva novena edició amb més de trenta espectacles per a tots els públics i també ha volgut donar protagonisme a les xarxes socials i ha organitzat un concurs de glosses a través del facebook i twitter.

El festival es celebra a diferents pobles de l’Alt Penedès amb un total de 15 espectacles per a públic adult i 9 per a públic familiar.

La inauguración anirà a càrrec de l’actor vilanoví Sergi López amb una proposta de nou format, una nova secció ‘Xerrades de sobretaula’, un seguit de converses informals amb diferents personatges que tenen relació amb la narració oral.

Una altra de les novetats de la novena edició del festival és la incorporació al programa d’unes jornades professionals sobre narració oral que se celebraran el dissabte 8 de juny a l’auditori del Vinseum de Vilafranca del Penedès. S’hi ha programat dues xerrades: ‘El trenclaclosques: com s’estructuren les llegendes i la tradició oral’ i ‘Conèixer i reconèixer els continguts dels contes’.

La ciutat convidada de l’EVA d’aquest any serà Madrid i estarà representada pel Colectivo Boca a Boca. Els narradors Victoria Gullón, Mercedes Carrión i Hector Urién oferiran un espectacle per a públic adult i familiar amb narracions interactives, màgia i romanços. Per primer cop, també participarà a l’EVA l’Associació de Narradors Professionals de Catalunya que organitzarà una marató de contes, tant per a infants com per a adults.

La cloenda del festival serà el dia 9 de juny i tindrà com a protagonista l’escriptor penedesenc David Monteagudo. L’espectacle està basat en el seu llibre de contes El Edificio i es representaran deu dels seus contes en diferents formats: performance, plàstic, narratiu, audiovisual i líric.

Per donar-se a conéixer, el festival  s’apropa a diferents poblacions catalanes. El 16 de maig ja es va celebrar la prèvia al Teatre de l’Aurora d’Igualada amb l’espectacle ‘Sí, però no exactamente’, de Sandra Rossi i el proper 2 de juny visitarà la Tambroniada de Barcelona. El festival també tindrà presència a la Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 8 al 10 de novembre. Del 5 al 7 de juliol l’EVA es desplaçarà fins al municipi de Pradell de la Teixeta, al Priorat.

Podeu descarregar el programa complert aquí:

L’EVA no és l’únic festival de narració oral. A Barcelona ja fa quatre anys que es celebra el festival Munt de mots. Enguany han iniciat una campanya a la plataforma de micromecentage cultural Verkami per aconseguir financiació per la seva propera edició, que si tot va bé, es celebraria l’octubre de 2013.

Us deixem amb un video de la Jordina Biosca, directora del festival, explicant el conte ‘L’entrada’ de Gerald Durrell.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari