Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Vuitena trobada del club de lectura infantil

El passat dissabte 18 de maig va tenir lloc la setena trobada del Club de Lectura Infantil de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Durant la trobada van comentar el llibre La petita coral de la senyoreta Collignon de Lluís Prats Martínez.

Els nens i nenes participants al club no es van posar d’acord a l’hora de dir si els havia agradat el llibre o no, van expressar opinions molt diverses.

És va parlar d’immigració, de les diferents cultures i religions que ara poden trobar al carrer i a les aules i amb el que això implica en el moment de celebrar festes com ara el carnaval o el nadal a les escoles.

També es va parlar de si podia haver diferència a nivell educatiu o de convivència entre les dues escoles retratades la llibre (una de la zona alta de Barcelona i una altra del Raval).

Tots van estar d’acord en que el llibre té moltes similituds amb la pel·licula Los chicos del Coro. També van estar d’acord en que l’autor podia haver tret més suc a la història.

Finalment, després d’analitzar força el llibre, els participants del club van reconèixer que l’autor ha estat molt políticament correcte alhora d’escriure’l i que utilitza uns tòpics ja una mica massa fets servir quan es fa referència als immigrants.

Aquest mes llegirem Com un llebrer de Roddy Doyle.

Scarlett,Mary,Tansey,Emer. Mares i filles, àvies i nétes. Quatre generacions, quatre dones d’una família irlandesa emprenen un viatge inoblidable al passat que els ajudarà a acceptar el present i a encarar el futur. La Mary sap que la flama de la seva àvia ja s’apaga. Per primer cop a la vida té la mort ben a la vora i no sap què fer-ne, de la por de no tornar a veure mai més una de les persones que més s’estima d’aquest món.

I quan la tristesa i les preguntes sense resposta ja comencen a pesar-li massa, se li apareix una noia misteriosa i li fa una proposta que li canviarà la vida. Una novel·la divertida i entranyable amb un final sorprenent, que no deixa indiferent.

Roddy Doyle (Dublín, 1958) és un escriptor, dramaturg i guionista irlandès. Doyle va estudiar Arts a la Univeristat de Dublín i va treballar com a mestre d’anglès i geografia durant molts anys, abans de dedicar-se a l’escriptura a temps complert. Actualment és reconegut com un dels escriptor irlandesos més importants.

Una de les seves novel·les per adults es va convertir en una pel·lícula musical molt popular The Commitments, dirigida per Alan Parker l’any 1991. Altres de les seves novel·les també han estat adaptades al cinema.

Les seves novel·les es caracteritzen per un gran us dels diàlegs i fer poques descripcions. Sempre les ubica a Dublín i parla de famílies de classe treballadora.

El Club de Lectura Infantil ens tornarem a trobar el dissabte 8 de juny a les 17:30h. Us esperem!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari