Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Exposició ‘Interpretant Cardona Torrandell’

Interpretant Cardona Torrandell

En el marc dels actes organitzats pels ’10 anys de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell’ la biblioteca ha acollit durant el darrer mes l’exposició Interpretant Cardona Torrandell.

Interpretant Cardona TorrandellInaugurada el passat 19 d’abril, es pot visitar fins demà 16 de maig, aquest exposició mostra els diferents treballs que han realitzat els alumnes de 1r de Batxillerat de la modalitat d’arts de l’IES Dolors i Mallafré.

D’una banda, han creat relleus prenent com a referent les pintures de cares de Cardona, on fan incidència en l’ús de les textures i la línia, trets diferencials en la pintura de Cardona Torrandell. D’altra banda, i aprofitant la donació a la ciutat de l’arxiu J. Molas i l’Any Espriu, han plantejat la relació entre diverses arts, realitzant obres de gran format partint del collage amb tècniques mixtes, tot conjuntant poesia, cançons i estils de diversos pintors.

Interpretant Cardona Torrandell

L’exposició neix com a part del compromís adquirit pel centre i pel seu Interpretant Cardona Torrandellprofessorat amb la Biblioteca i amb l’Associació Cultural Armand Cardona Torrandell. Ambdues entitats, que tenen per finalitat la difusió de l’obra i la figura del pintor, varen convocar el 2n premi d’investigació Armand Cardona Torrandell, que va guanyar el treball de recerca de l’exalumne Bernat Soler, tutorat per Germán March, “Cardona Torrandell: pintura teatral, teatre pictòric”.

El premi implicava la realització d’activitats per la difusió de la figura del pintor vilanoví. Dins d’aquestes activitats podem incloure l’estudi i treball pràctic realitzat pels alumnes durant el curs i aquesta exposició com moment final del procés. Sense cap dubte la figura i l’obra del pintor Cardona Torrandell té en aquests moments de crisis més vigència, ja que es tracta d’una pintura compromesa i denúncia de les problemàtiques socials i el patiment humà.

Podeu veure el reportatge complet de l’exposició en el següent àlbum: 10 anys de la biblioteca Armand Cardona Torrandell

1 Comentari fins ara

  1. Pili dimecres 15 de maig de 2013 - 13:06 h

    Demà és l’últim dia… No us la perdeu! Interessantíssim el treball de tots aquests joves!

Deixa un comentari