Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Mor Fernando Krahn

Fernandpo KrahnAhir al vespre coneixíem la notícia de la mort d’en Fernando Krahn, dibuixant humorístic i il·lustrador de llibres infantils. Va morir a Sitges, ciutat on residia des de l’any 1973, a l’edat de 75 anys. 

Krahn va néixer a Santiago de Xile i es va iniciar professionalment a a finals dels anys ’60 a Nova York publicant a diferents revistes com The New Yorker, Esquire, The Reporter. 

Després de guanyar una beca d’animació de la Fundació Guggenheim, el 1976 va estrenar la seva primera pel·lícula de dibuixos animats, El crim perfecte, que va obtenir una menció especial en el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges. Vinyeta

Paral·lelament va iniciar la seva carrera com a autor-il·lustrador de llibres infantils publicats a EUA, Espanya i Veneçuela. També va il·lustrar la majoria de llibres infantils editats per la seva dona María de la Luz Uribe. L’any 2001 va ser guardonat amb el Premio Internacional de Ilustración de Ediciones SM. 

Al 1984 va iniciar una col·laboració permanent amb el diari La Vanguardia, una història a color, sense paraules, ha sortit sense interrupció al Magazine dominical fins avui.  

En els últims temps s’havia bolcat a la Krahnfactory, una petita empresa en què desenvolupava diversos dels seus projectes d’animació. Des de fa més d’un any, presentava cada dimecres en la versió digital del diari barceloní la seva secció animada Krahnology. 

A la Biblioteca podreu trobar algunes de les seves obres.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari